Само две години след еказалтирания прием на нейното изпълнение на

...
Само две години след еказалтирания прием на нейното изпълнение на
Коментари Харесай

Сара Чанг отново гостува на Софийската филхармония

Само две години след еказалтирания банкет на нейното осъществяване на " Годишните времена " от Пиацола у нас, тя удържа на обещанието си да свири още веднъж с първия ни оркестър - този път Концерт за цигулка и оркестър на Сибелиус. Във втората част на вечерта в зала " България " (на 10 ноември от 19 ч.) ще звучи Симфония 9 " Из Новия свят " на Дворжак. На диригентския пулт и този път застава маестро Найден Тодоров, към който звездата на цигулката изпитва топли усеща, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Софийската филхармония.

" Трябва да се гордеете с вашия Маестро. За мен е наслаждение да работя с него. Много рядко се случва да влезеш на първа подготовка с оркестър, който не познаваш, с диригент, който не познаваш, и да се получи от първия миг ", показа тя при предходното си посещение.

Любимка на Рикардо Мути и Зубин Мета, Сара Чанг е работила с най-изтъкнатите диригенти на нашето време. За нея популярният Йехуди Менухин споделя: " Смятам, че Сара Чанг е най-прекрасният, съвършен, съвършен цигулар, който в миналото съм чувал. "

Обявена за дете-чудо, тя дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония едвам 8-годишна. Към момента е измежду най-високоплатените солисти в света. Сред многочислените награди, които е получавала, са " Ехо Класик ", " Грамофон " и " International Classical Music Award ". През март 2008 година Сара е почетена като млад световен водач от Световния стопански конгрес (WEF) поради нейните професионални достижения, отдаденост на обществото и капацитет за оформяне на бъдещето на света. Годишно изнася към 150 концерта пред аудитория на всички континенти.

След един от тях вестник " Ню Йорк таймс " написа: " Госпожа Чанг беше " знамение ". Нейният компактен, хубав звук, невероятната интонация и сдържана поверителност се сработиха съвършено с музиката. Публиката чуваше всичко и всичко си заслужаваше да се чуе. "

Своята музика Сара Чанг основава с цигулка Гуарнери дел Джезу от 1717 година, употребявайки няколко лъка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР