Само двама болни от Covid-19 дванадесетокласници в цялата страна няма

...
Само двама болни от Covid-19 дванадесетокласници в цялата страна няма
Коментари Харесай

Само двама зрелостници с Covid-19 ще пропуснат матурата утре

Само двама заболели от Covid-19 дванадесетокласници в цялата страна няма да могат да се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература на 19 май. Те са с позитивен тест за ковид към 18 май. Други двама възпитаници, които са под карантина като контактни, ще могат да положат изпита.

Матурата ще се организира в над 5000 зали. Ангажирани са повече от 15 000 квестори .

До трима родители от всяко учебно заведение ще могат да проследят изпита посредством конфигурираните камери. За първи път във всички 28 районни ръководства на образованието са построени местни центрове за видеонаблюдение в действително време , което дава опция за отдалечен мониторинг във всички изпитни зали в съответната област.

През тази година зрелостниците ще бъдат допускани до изпит и против служебна записка в електронен формат (на телефон). Документът за идентичност ( персонална карта, паспорт или удостоверение за ръководство на МПС ) обаче е наложително да бъде показан в оригинал.

49 373 възпитаници са подали заявление за присъединяване в държавния зрелостен изпит по български език и литература. По традиция изпитният материал ще се генерира рано сутринта в деня на изпита. Възможните комбинации са повече от 11 милиона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР