Само два месеца след пускането си ChatGPT вече може да

...
Само два месеца след пускането си ChatGPT вече може да
Коментари Харесай

ChatGPT разби рекорда за най-бързо развиващо се потребителско приложение

Само два месеца след стартирането си ChatGPT към този момент може да се похвали със 100 млн. дейни ползватели месечно. Това го прави най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята, съгласно изследване на UBS.

Докладът, позоваващ се на данни от аналитичната компания Similarweb, споделя, че приблизително към 13 милиона неповторими гости са употребявали ChatGPT дневно през януари. Това е над два пъти повече по отношение на декември.

За 20 години следене на интернет пространството не можем да си спомним по-бърза скорост на повишаване на потребителско приложение “, пишат анализаторите на UBS в бележката.

За съпоставяне, на TikTok бяха нужни към девет месеца след световния му дебют, с цел да доближи психическата граница от 100 млн. консуматори, а на Instagram – към 2 години и половина, по данни от Sensor Tower.

ChatGPT може да генерира публикации, есета, вицове и даже лирика в отговор на потребителски команди. Разработчикът му OpenAI го направи наличен за публично прилагане в края на ноември.

В четвъртък OpenAI разгласи месечен абонамент от 20 $, в началото единствено за консуматори в Съединените щати. Това ще обезпечи по-стабилна и по-бърза услуга, както и опция за тестване на нови функционалности, споделиха от компанията.

Анализаторите имат вяра, че фурорът след всеобщото стартиране на ChatGPT ще даде на OpenAI преимущество пред други компании за изкуствен интелект. Интересът към приложението от толкоз доста консуматори донесе освен обилни изчислителни разноски на OpenAI, само че и скъпа противоположна връзка, която да помогне за образованието на чатбота и подобряването на неговите отговори.

Компанията стимулира абонаментната такса точно с това, че приходите от нея ще оказват помощ за покриване на изчислителните разноски.

Наличието на инструмента повдигна въпроси по отношение на бъдещето на университетските писания и изследвания, както и на дезинформацията. За евентуалните му позитивни и революционни благоприятни условия пък подсказва новата многомилиардна инвестиция на Microsoft в OpenAI под формата на пари и даване на облачни калкулации.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинChatGPT връх брой консуматори OpenAI ПоследниНай-четениХай-тек 48 ChatGPT разруши върха за най-бързо разрастващо се потребителско приложение Компании 80 Загубите на индийския конгломерат Adani доближиха $100 милиарда Политика 256 Радев преназначи служебното държавно управление на Гълъб Донев Компании 384 Въпреки Tesla: Volkswagen отхвърля да смъкна цените на електрическите автомобили Бюджет и финанси 1048 Фед още веднъж усили лихвите и това няма да е краят Компании 400 Защо Apple единствена заобикаля всеобщите съкращения? Бюджет и финанси 428 Упоритата инфлация отдалечава ЕЦБ от превръщане на лихвения цикъл Финанси 2471 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Индустрии 268 Продажбите на бензинови и дизелови коли порастват най-вече в България Накратко 308 Вечерни вести: Старт на газовата връзка със Сърбия; Минималната заплата ще е 50% от междинната Бюджет и финанси 5692 Предизборно депутатите направиха минималната заплата 50% от междинната Телекомуникации 5524 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Бюджет и финанси 5492 Германия даде знак, че навлиза в криза Компании 4148 Dronamics подписа контракт за произвеждане на безпилотните си дронове Енергетика 3485 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Политика 3251 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Автомобили 2990 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Финанси 2471 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Енергетика 2423 Радев и Вучич дадоха старт на градежа на газовата връзка със Сърбия Политика 2033 Как България да настигне междинните европейски приходи за 15 години Всички новини10:48 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР