Само допреди няколко месеца на бул. Ботевградско шосе в столичния

...
Само допреди няколко месеца на бул. Ботевградско шосе в столичния
Коментари Харесай

Общината изгражда нова цветна борса в София

Само допреди няколко месеца на бул. " Ботевградско шосе " в столичния регион Подуяне имаше занемарен терен, който се бе трансформирал в нелегално бунище. Сега там върви построяването на новата цветна борса на София.

Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, който на място ревизира по какъв начин текат процесите. " С решение на общинския съвет предоставихме парцела за период от 10 години на пазари „ Възраждане “, отпред с изпълнителния шеф Маргарита Александрова.

Така борсата за цветя беше преместена от пазара „ Димитър Петков “ на новата си локация - сред ул. “Безименна ” и ул. “Цар Симеон ”, с цел да дава отговор на потребностите на всички производители и търговци на цветя ", заяви Георгиев. Мястото е отзивчиво и наоколо се планува създаване на метростанция по третия лъч на метрото. Борсата към този момент се употребява от над 100 търговци на цветя на едро в София.

" С решение на общинския съвет на последното ни съвещание одобрихме инвестиция за построяването на покривна структура, предстоят и няколко други задания, с цел да се трансформира в модерно пазарище ", добави ръководителят на СОС.

Предстои общинарите да дават стената против цветната борса за изява на надарените графити актьори от другите организации, тъй че дружно с цветята, техните творби да украсяват пространството, сподели Георгиев.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР