Само ден, след като разказахме за нелепата ситуация, в която

...
Само ден, след като разказахме за нелепата ситуация, в която
Коментари Харесай

Полицаи водят асеновградчанин с белезници на драг чек, той се оказва отрицателен

Само ден, откакто разказахме за нелепата обстановка, в която пловдивски катаджия подцени знаци за ремонт и мина за " по-напряко " през тротоар, градинка и краката на строителен служащ в Кършияка, в редакцията на TrafficNews получихме втори сигнал за полицейски дейности, които не кореспондират със закона. Този път действието се развива в Асеновград, а униформеният чиновник е дама, която съгласно пострадалият надалеч е надвишила правата си.

" Прибирах се към у дома, когато полицейски патрул ме спря за инспекция против магазин " Лидл " в Асеновград. Поискаха ми документите и видях, че съм не запомнил в къщи синия ваучър. Полицаят ми взе документите и сподели, че ще ми напише акт, защото бях без колан. Казах " ОК " и той отиде при колежката си в колата " споделя Илия Чешмеджиев. Младият мъж изчаква края на процедурата, когато полицайката се доближава към колата и му подрежда да слезе от колата си и да се качи в патрулката.

" Попитах я за какво би трябвало да го върша, а тя ми отговори, че ще ме откарат в районното. Пак попитах каква е повода да ми вършат. Все отново ме стопират денем, в центъра на града, а едиственото ми нарушаване е, че съм без колан. Тогава тя се нахвърли против мен, назова ме " отпадък " и ме предизвести да не й споделям какво да прави. Аз извадих телефона си и започнах да я фотографирам. Тя побесня, дръпна ми телефона, изтри клипа и си го мушна в джоба ", споделя Чешмеджиев.

Той пита дали е арестуван и упорства да му бъде върнат телефона. " Полицайката ме попита за какъв се мисля. Аз отговорих, че има закони и те би трябвало да се съблюдават от всички. След това ми сложиха белезници и ме водиха в районното. Едва там разбрах, че ще ми вършат проби за алкохол и опиати. Пак попитах каква е повода - никой не ми отговори. След пробите, чаках два часа да излязат резултатите. И двете бяха негативни. Написаха ми протокол, че съм отказал да се подчиня на полицейско предписание. Преди да слезем от патрулката, полицайката ми хвърли телефона на седалката. После изясни на началника си, че съм я снимал и тя е изтрила клипа, а той й сподели, че не е трябвало да го прави " споделя Илия. Само че клипът е бил непокътнат в облачната услуга на телефона му.

Чешмеджиев твърди, че не е единственият унизен от въпросната полицайка. " Седмица по-рано по същия метод бе тестван мой другар. Да, аз имам много татуси, карам мерцедес, само че това не може да е причина еднообразен да се държи с мен по този метод и това да е мотив за безпричинни инспекции. Не съм бил несъответстващ, не съм карал с превишена скорост, не съм заплашил никого, с цел да считат, че съм бил пийнал или дрогиран и да ме возят по районните. А и резултатът от тестванията е доказателство за думите ми. Затова в този момент ще пусна тъжба против тази полицайка в прокуратурата. Вече съм наел юрист " безапелационен е Илия.

Той е живял дълги години в Щатите, където е бил контрактор на " FEDEX " и притежател на компания с 50 камиона. След експлоадирането на пандемията се връща в България и влага в основаване на фотоволтаичен парк. " Исках да върна жена си и детето тук, само че поради сходни беззакония, тя не желае да напусне Съединени американски щати. Непрекъснато чувам по какъв начин управляващитепризовават българите да се върнат в родината си и да живеят и работят тук. Но истината е, че тези които дълги години са живели в Щатите или в Европа мъчно биха се примирили с сходно унизително отношение. В Съединени американски щати всеки служител на реда на пътя има закрепена камера на гърдите, която снима детайлно безусловно всяка инспекция. За да няма ексцесии и от двете страни " безапелационен е Чешмеджиев, който с изключение на всичко друго е и наследник на служител на реда.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР