Само ден след като журналистът Марина Овсянникова показа антивоенен плакат

...
Само ден след като журналистът Марина Овсянникова показа антивоенен плакат
Коментари Харесай

Украйна се усъмни в руската журналистка с плаката срещу войната, подозират инсценировка

Само ден откакто журналистът Марина Овсянникова сподели антивоенен афиш в ефира на съветския " Първи канал ", Украйна се усъмни в претекстовете ѝ. Появиха се даже изказвания, че журналистката е работила под команда.

В същото време още на другия ден след случката в съветското телевизионно студио тя бе горещо поздравена от украинския президент Володимир Зеленски и зае първите страници на западната преса.

На 14 март името Марина Овсянникова стана световноизвестно. Нахлуването ѝ с антивоенен афиш в ефира на държавния съветски " Първи канал " беше последвано от вълна от съпричастност. Пред Ройтерс редакторката сподели, че не се усеща като воин.

" Уверена съм, че постъпих вярно. Исках единствено да кажа на хората - не бъдете такива зомбита ", прикани тя.

Че Овсянникова не е воин настояват и от Центъра за противопоставяне на дезинформацията в Украйна. Те считат, че появяването й е била стратегически ход отговорността от войната да се снеме от хората в Русия и да се трансферира единствено върху Владимир Путин. Посочват и нейна съответна имитация: " Тази експанзия лежи на съвестта единствено на Владимир Путин ", оповестява Нова телевизия.

Украинският народен представител Роман Хришчук също счита, че нахлуването в ефир e инсценирано. В пост в Twitter той написа, че най-големият надпис на плаката е на британски език - т.е., посланието е ориентирано към западните страни и цели прекъсването на глобите против Русия.

Българският анализатор Петър Карабоев не се съмнява в това, че постъпката на Марина Овсянникова е откровена, а не част от агитация. Той отдава тези реакции на Киев на мощната хибридна война, която тече във всички направления.

" Дезинформацията, идваща от Русия, цели да основава амбивалентност, двоякост. Да кара хората да се съмняват. Да слагат под въпрос истината ", безапелационен е Карабоев.

И на собствен ред заподозря в тактически ходове съветската страна, тъй като съдът постанови единствено санкция за Овсянникова от 30 000 рубли, а не затвор. " Хитър ход на службите и на цялата система на Русия по какъв начин да омаловажи случилото се ", разяснява Карабоев.

Според журналиста е мъчно да се каже дали нахлуването на Овсянникова в ефир е режисирано, или не. Убеден е, че спечелилите и губещите на осведомителния фронт са ясни. " Русия губи тази война ", съобщи Карабоев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР