Съмнителна финансова операция е тогава, когато задълженото лице по Закона

...
Съмнителна финансова операция е тогава, когато задълженото лице по Закона
Коментари Харесай

ДАНС е започнала проверка на NEXO още през юли

Съмнителна финансова интервенция е тогава, когато задълженото лице по Закона за ограниченията против изпирането на пари уведоми Агенцията за подозрения, което е породило тази интервенция. Това е напълно общо, което мога да кажа.

Това съобщи пред публицисти ръководителят на ДАНС Пламен Тончев след чуване във Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с NEXO, съобщи БГНЕС.

По-рано Тончев сподели, че по сигнал на българска финансова институция ДАНС е почнала да се занимава с инспекциите още през юли месец, а не есента по сигнал на външни служби и в резултат на това посочи какво значи съмнителна финансова интервенция.

По време на съвещанието на парламентарната комисия Тончев заяви, че министър председателят е бил известен авансово за взаимната инспекция на ДАНС с Министерство на вътрешните работи, Национална следствена служба и прокуратурата.

" След като ние извършихме нашата инспекция, осъществихме съгласуваност с партньорските служби и уведомихме прокуратурата, инспекцията беше предоставена на Национална следствена служба.

Кой е направил закононарушение, въпреки всичко взема решение българският съд. ДАНС има своята оперативна автономия. Не можем да уведомяваме за всяка една порверка мин-председателят. За въпросната реализация няколко дни преди този момент той беше известен, че следва осъществяването на такава инспекция, взаимно с Министерство на вътрешните работи, Национална следствена служба и прокуратурата ", добави ръководителят на ДАНС.

Тончев бе на чуване във Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на активността на NEXO и NEXO CAPITAL и обвързваните с тях лица, по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица в България от NEXO и NEXO CAPITAL и обвързваните с тях лица.

„ Това следствие е осъществено от Национална следствена служба и те са придобили информация за финансиране на лица, които са свързани с тероризъм. В следствие са известени и от ДАНС “, изясни още той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР