Съмненията около бъдещето на треньора Масимилиано Алегри изглежда започват да

...
Съмненията около бъдещето на треньора Масимилиано Алегри изглежда започват да
Коментари Харесай

Алегри: Много е вероятно да остана в Ювентус

Съмненията към бъдещето на треньора Масимилиано Алегри наподобява стартират да се разсейват. Наставникът самичък разгласи, че на този стадий наподобява прекомерно евентуално да остане в Ювентус, с който завоюва 4 следващи шампионски трофеи на Италия.

50-годишният експерт е едно от горещите имена сега, като името му се спряга към този момент месеци наред като евентуален правоприемник на отдръпналия се след 22 години отпред на Арсенал Арсен Венгер. Роденият в Ливорно Алегри реши да направи значим намек по отношение на ориста си и наподобява към момента не е подготвен да се раздели с „ бианконерите”.

От Арсенал напъват за Алегри, той се съмнява в устоите им

Може би също по този начин е показателно, че думите му идват преди финалния мач за сезона – срещата от Серия А против изпадналия към този момент отбор на Верона. „ Вероятността да остана в Ювентус е, бих споделил, доста висока”, съобщи Алегри. „ Ще имам среща с клуба и ще стартираме да планираме бъдещето през идната седмица. Ако на следващия ден не допуснем гол във вратата си, че ще бъдем минимум побеждавания отбор в италианския футбол.”

„ Ювентус постоянно се бори да реализира задачите си. Играем на всеки три дни и е редно да продължим в същия дух. Стимулиращо е да се движим по график за всяка цел. Всяка от четирите ми години тук беше друга спрямо миналата.”

Шеф на Юве: Надеждата ми е Алегри да остане

„ През първата видяхме по какъв начин израснахме във връзка с самоувереността си, като включвам финала в Шампионската лига и успеха за Купата на Италия. През втората осъществихме необикновено завръщане, печелейки 25 от 26 мача, играхме четвъртфинал в Шампионската лига и взехме още една купа.”

„ Третата можем да я опишем като скудетото на постоянството, а актуалната беше най-хубавата. Борихме се крепко с Наполи, който евентуално можеше да завърши сезона с 91 точки. Който не може да изкаже похвали към този тим на Ювентус, значи не почита работата, която свършихме в този интервал.”

„ Не може да имаш подозрения към тим, който взе четири шампионски трофеи и четири Купи на Италия, а също по този начин игра два финала в Шампионската лига, изключително в случай че го сравняваш с тим, който даже не е стигал до край.”

Пресният първенец Алегри: Ако не ме уволнят, оставам

„ Дотук през сезона изиграхме 53 мача с 51 разнообразни състава. Това са значими цифри, тъй като постигахме резултати даже в миговете на усложнение. Трябва да благодаря на тима си.”

„ Дали ще съм сюрпризиран, в случай че някой от играчите изиска да си тръгне? Не зная, ето да вземем за пример Лихтщайнер и Асамоа, които направиха толкоз доста за нас, към този момент си отпътуват.”

„ Във всяка съблекалня има някаква неразбория. Който остане тук, би трябвало да знае, че през юли започваме да се готвим за още един значим сезон. В Ювентус ще дойдат играчи с темперамент, които имат предпочитание да работят и печелят. Тези, които имат сходни качества в по-малка степен, могат да ги набират в Ювентус, който е измежду осемте най-големи тима в Европа.”

„ Да постигнеш последното не е елементарно. Нашата цел е да пишем историята на Юве. Без саможертви няма победа”, добави Алегри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР