Съмнения за изборни злоупотреби и в монтанското село Габровница. В

...
Съмнения за изборни злоупотреби и в монтанското село Габровница. В
Коментари Харесай

Нов скандален запис от с. Габровница: На тебе една, на мене една, на тебе една, на мене една...

Съмнения за изборни злоупотреби и в монтанското село Габровница. В записа от видеонаблюдението се вижда по какъв начин член на комисията зачертава бюлетини от общия куп за общински съветници, предава Българска национална телевизия.

Чува се и разговор, в който се разисква по какъв начин да бъдат регистрирани невалидните бюлетини за кмет.

Впоследствие обаче от протокола, качен на страницата на ЦИК, излиза наяве, че броят на невалидните бюлетини, вписани в него, съответствува с броенето от видеонаблюдението.

За сметка на това в протоколите, отчели избора на общински съветници, няма нито една недействителна бюлетина.

" Кристияне, можем ли да кажем единствено нещо? Тия бюлетини невалидни ли ще останат или ще ги оправим нещо? "

" 68 и 26 - за кой ще го пишеш? "

" На 2. На тебе една, на мене една, на тебе една, на мене една ".

Прокуратурата разпореди инспекция

Районна прокуратура – Монтана разпореди инспекция по кореспонденция, формирана във връзка изявления в медии за съществуване на данни за осъществено закононарушение в с. Габровница, област Монтана, по член 169 от Наказателен кодекс – превръщане на резултат от избори от длъжностно лице.

Наблюдаващият прокурор е указал на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в гр. Монтана да приложи към материалите по преписката целия видеозапис, публикуван в медиите, и да обясни за коя точно изборна секция той се отнася.

Полицейският орган следва да откри ръководителя, членовете на съответната изборна секция, както и присъстващи по време на снимането на видеозаписа. На всички лица ще се снемат подробни сведения.

Предстои да бъде изискана информация и документи от Общинска изборна комисия по отношение на постъпили сигнали за нарушавания при провеждането на локалните избори на 29.10.2023 година, осъществяване на възможна инспекция и резултатите от нея.

Проверката ще бъде осъществена в къс период, след което материалите ще се предадат на наблюдаващия прокурор за изговаряне.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР