Самият факт, че член на ВСС отива като пратеник на

...
Самият факт, че член на ВСС отива като пратеник на
Коментари Харесай

Бойко Найденов : Това, което се случва в прокуратурата и ВСС е унизително

Самият факт, че член на Висш съдебен съвет отива като делегат на някого и подрежда на основния прокурор в републиката какво да прави - това единствено по себе си е Кафка и Марио Пузо. Това каза бившият шеф на НСлС и зам.-главен прокурор Бойко Найденов  Бойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 година приключва Академията на Министерство на вътрешните работи - компетентност в предаването " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 303
Според него, това което се случва в прокуратурата и Висш съдебен съвет, е унизително.  

" За всеки разумен човек, откакто три години от мандата на господин Гешев като основен прокурор, Висш съдебен съвет седеше като монолит зад него, в границите на една седмица, без да има забележима причина се обърна против него, защо приказва това? ", попита Найденов.  

Той сложи под подозрение възможното премахване на от Пленума на Висш съдебен съвет, защото съветът е с изминал мандат.  

" Явно има човек, който споделя. Така чухме в диалозите ", сподели още той във връзка записите, публикувани на брифинг на основния прокурор. 

Според Найденов, това, което би трансформирало обстановката в правосъдната система, е " катарзис " у политиците.  

" Може би е редно тези хора, които са наранени, да излязат и да кажат - да, имахме такива връзки, това се промени. Имахме такива ангажименти, нямахме такива ангажименти ", добави той. 

Според Найденов българската правосъдна система е една от най-скъпо платените в Европейски Съюз - имаме най-вече прокурори на глава на популацията.  

Много по-важно е да се премисли мястото на прокуратурата - дали да бъде част от правосъдната власт и това може да стане с смяна на Конституцията, добави Найденов.  

Той изрази мнение, че е значимо да се откри кои са причинителите и поръчителите на гърмежа край кортежа на основния прокурор, " тъй като той отключи нещата ".  

" Може да е било предизвестие, може би се е целяло да бъде погубен. Може би е просто намек какво би могло да се случи. Чуждите нормално не предизвестяват ", добави Найденов.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР