Сакраменто Кингс не успя да се наложи в калифорнийското дерби

...
Сакраменто Кингс не успя да се наложи в калифорнийското дерби
Коментари Харесай

Везенков с рекорд, но Сакраменто загуби

Сакраменто Кингс не съумя да се наложи в калифорнийското дерби с Лос Анджелис Клипърс, само че Алксандър Везенков записа най-вече точки в един мач в престоя си в НБА. „ Кралете ” паднаха със 117:131 в " Голдън 1 Сентър " в Сакраменто във втория си мач за последните 24 часа.

Везенков реализира ново върхово достижение за точки в НБА, откакто се отличи с най-ефективното си показване в лигата с 13 точки и 5 битки при 5/7 пукотевица от игра, в това число 3/5 от тройката. Българският национал игра 24 минути в срещата. Той стартира мача от аварийна пейка, само че влезе с титулярите за старта на второто полувреме и до самия завършек на срещата бе част от първата петица на " кралете ". На огромната отмора Везенков беше единственият състезател на Кингс с позитивен +/- от +7, като той още веднъж впечатли с положително показване във втори следващ мач, откакто през вчерашния ден имаше съществена роля за обрата над Голдън Стейт Уориърс.

Везенков остана на терена и за началото на последната четвърт, като общо се задържа на паркета в границите на 14 следващи минути, преди да бъде сменен от Харисън Барнс при резултат 86:109 в интерес на Клипърс.

Кауай Ленърд приключи с 34 точки и 9 битки за триумфа на ЛА Клипърс. Джеймс Хардън способства с 26 точки, 6 асистенции и 5 откраднати топки, Пол Джордж прибави 19 точки и 7 асистенции, Терънс Мен наниза 18 точки, а Ивица Зубац се разписа с 14 точки и 8 битки.

Ди`Аарън Фокс се отличи с 40 точки и 5 битки за Сакраменто. Малик Монк бе втори по ефикасност с 15 точки, Александър Везенков приключи с 13 точки и 5 битки, а Домантас Сабонис добави едвам 11 точки при 3/12 пукотевица от игра.

Във краткотрайното класиране на Западната конференция Сакраменто е на шестата позиция с актив от 10 победи и 7 загуби, до момента в който ЛА Клипърс е на десетото място с баланс от 8 триумфа и 9 провали.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР