Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви

...
Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви
Коментари Харесай

Борисов: Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще нвлезе България

Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлезе Европа и света, когато деня намалее, времето стане студено и дойдат и другите грипове. Съжалявам, че няма виновни хора, които да кажат - ”Добре, политиката си е политика. Какво вършим нататък и по какъв начин ще се измъкнем ”. Това уточни министър председателят Бориосв по време на пресконферения, на която стана ясно, че вкарват нови социално-икономически ограничения. Борисов направи този коментар на фона на нестихващите митинги против властта.
Правителството разгласи - удължава периода на изключителната епидемиологична конюнктура у нас, само че и подхваща нови социално-икономически ограничения в размер на близо 2 милиарда лв.. Именно те постановат и удължаването на епидемиологичната конюнктура в страната. До края на деня се чака заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

За въпросните помощи загатна още предходната седмица общественият министър Деница Сачева в деня, в който депутатите гласоподаваха вота на съмнение против кабинета “Борисов 3”. След неуспеха на вота последваха и обещаните рокади в редиците на ръководещите. В кабинета “Борисов 3.2” има четири смени. От постовете си потеглиха министъра на стопанската система, на финансите, на вътрешните работи и на туризма.

Новите обществени ограничения са контрактувани по време на съдружен съвет. Те са с общ размер 1 милиарда и 163 млн. за обществени ограничения и 731 млн. лева за стопански ограничения, които ще бъдат отпуснати от националния бюджет.

Социалните ограничения включват увеличение на разноските за личен състав с 30% от 1 август 2020 година на органи и администрации, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от COVID-19, като включително влизат и чиновници на първа линия увеличение на ставката за нощен труд, както и спомагателни разноски за ексклузивен труд в размер на 92 млн. лв..

Увеличаване на стандартите по делегираните от страната действия, считано от 1 август 2020 година за учебното и детско опазване на здравето и здравните кабинети за постигане на заплащането до избраните по груповия трудов контракт в бранш опазване на здравето, както и стандарти за обществената сфера, домовете за възрастни хора, домовете за хора с увреждания, за резидентни услуги, дневни центрове за деца, за настаняване от фамилен вид и други в размер на 24,6 млн. лв. “, заяви през днешния ден Борисов и добави:

„ За еднократна добавка към пенсиите за 3 месеца поред по 50 лв. на всеки един пенсионер – 2 млн. и 121 хиляди пенсионери по 50 лв. за месеца – 318 млн. “.

Минималният размер на паричното обезщетение за безработица ще бъде повишен от 9 лева на 12 лева, считано от 1 октомври. За това държавното управление ще даде 12 млн. лева, добави Бойко Борисов. Ще се усили и продължителността на погашение на паричното обезщетение за безработица с три месеца за лицата с минимално обезщетение, считано от 1 октомври. За тази мярка ще бъдат отпуснати 4 млн. лв..

Допълнителни средства по бюджета на Министерството на културата за креативен планове на създатели на свободна процедура ще бъдат дадени 15 млн. лв. посредством Фонд " Култура ".

" Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка в какви месеци ще навлече Европа и света, когато деня намалее, времето стане студено и дойдат и другите грипове. Съжалявам, че няма виновни хора, които да кажат - " Добре, политиката си е политика. Какво вършим нататък и по какъв начин ще се измъкнем ", уточни Борисов.

“Разбирам някой да има по-ясен проект и да предлога. Все още не теглим заем. Опитваме се да запазим бъдещето на идващите генерации. Ми това, което строим сега е за идващите генерации - за бъдещето. Огромни планове. Предстоят извънредно тежки месеци. Не му изпитвам завист на този, който си мисли, че това е лесна работа. Само нашата отговорност ни задържа. Само след три месеца никой няма да желае да сяда и да изяснява. Ще свършат парите, браншовете няма да се подобрят, а в противен случай - няма да ги има секторите, които ги има през лятото. Те по тази причина нищо не споделят на митингите, а приказват в имагинерни величини. Искаме това, това и това, само че най-после всичко опира до сметката, парите и къде какъв брой ще отиде. По тези тематики никой не говори”, разяснява Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР