Съхранението на растения във вашия душ има изненадващ брой предимства.

...
Съхранението на растения във вашия душ има изненадващ брой предимства.
Коментари Харесай

3 растения, които са перфектни за отглеждане в банята

Съхранението на растения във вашия душ има неочакван брой преимущества. Те освен оказват помощ за пречистването на въздуха, само че и имат способността да отстраняват бактериите и да всмукват непотребната влага. Те могат да трансфорат банята ви в успокояващо, сходно на СПА пространство, когато би трябвало да се облечете. Ако търсите елементарен и грациозен фон за банята, пробвайте да отгледате едно от тези стайни растения, за които е известно, че процъфтяват в банята.

1. Орхидеи

Скъпо и търсено цвете, през последните години орхидеите станаха все по-често срещани и по-евтини. Тези деликатни цветя могат да бъдат открити в съвсем всеки магазин на рационална цена. Тъй като орхидеите са родени в тропически климат, те обичат влажността и ще процъфтяват в парата на банята. Просто би трябвало да им осигурите минимална слънчева светлина

2. Змийско растение

Научното му име е Sansevieria trifasciata, само че това домашно растение е известно с доста имена. Някои го назовават змийско растение, заради присъщи шарки по листата му. Някои даже го назовават ​​свекървен език, заради обстоятелството, че листата му приключват с твърди, остри връхчета. Но както и да го наричате, това растение е едно от най-лесните за развъждане стайни растения.

Тези растение могат да бъдат оставяни сами за дълги интервали от време без доста грижи. Те не изискват доста вода, само че влажните условия, като тези в банята, ще им разрешат да всмукват съвсем цялата влага, от която се нуждаят. Те могат да живеят и при условия на слаба светлина.

3. Папрати

Папратите са известни стайни растения и има за какво. Разгънатите им листа са красиви, а гъвкавостта им е впечатляваща. Способни да бъдат засадени на пода или окачени с кошници, папратите се оферират в разнообразни типове, форми и цветове. Тъй като всички сортове папрат живеят на горски терен, те процъфтяват в сянка и влажни условия.

Папратите се оправят най-добре в бани със слаба светлина, като тези с прозорци с южно или източно ревю. Поставете папрат в саксия в ъгъла на банята си или, в случай че се чувствате изключително авантюристичен, закачете папрата си тъкмо над самия душ. Просто се уверете, че растението ви не се засяга  непосредствено от водата от душа и че е окачено задоволително ниско, с цел да можете да го достигнете, с цел да следите сухотата на почвата му.

Трябва да поливате папрата си единствено откакто почвата му изсъхне. Те изискват меки до хладни температури през множеството време. Ако се чудите кой вид папрат да купите, елементарната бостънска папрат може да бъде добър избор, защото този вид се усеща идеално в баня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР