Съгласуването на размяната на пленници до края на годината между

...
Съгласуването на размяната на пленници до края на годината между
Коментари Харесай

SZ: Размяната на пленници между Киев и Донбас е вече пробив, но още не е края на конфликта

Съгласуването на размяната на пленници до края на годината сред Украйна, ДНР и ЛНР е значим пробив в границите на ургулирането на спора в източна Украйна, написа Süddeutsche Zeitung. Освен това на Нормандската среща на върха в Париж беше контрактувано и преустановяване на огъня и разминиране, само че постигането на тези цели ще бъде по-трудно: съгласно информацията на ОССЕ обстановката в региона на Донецк остава неспокойна.

Украинското държавно управление съгласува с ДНР и ЛНР размяната на пленници. Ако това в действителност се случи, ще бъде значим пробив в спора в Югоизточната част на Украйна, написа Süddeutsche Zeitung. Целият развой ще би трябвало да бъде следен от тристранна група, състояща се от представители на Русия, Украйна и ОССЕ. Точният обсег на обмена към момента не е прочут, показва изданието. Президентът на Украйна Владимир Зеленски приказва за 100 пленници от страна на Донбас и 250 от украинска страна.

Както отбелязва Süddeutsche Zeitung размяната на пленници до края на 2019 година е един от най-важните резултати от Нормандската среща на върха, извършена на 9 декември в Париж. Изданието напомня, че в края на тази среща Ангела Меркел сподели: „ Ние се преместихме от мъртвата точка “. Освен това, още преди този момент, предишния септември имаше продан на 70 пандизчии сред Русия и Украйна, което сътвори основа за повишаване на доверието.

Що се отнася до прекратяването на огъня и разминирането, постигането на тези цели преди края на тази година ще бъде доста по-трудно, споделя Süddeutsche Zeitung. Дори по време на срещата на върха в Париж Ангела Меркел назова контрактуваните периоди за преустановяване на огъня " доста амбициозни ", а Владимир Зеленски призна, че към момента не знае по какъв начин ще се управлява тази обстановка. Според данни на ОССЕ предишния вторник в региона на Донецк са регистрирани към 80 детонации. Миналата неделя беше обявено за 370 детонации./pogled.info

Превод: М.Желязкова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР