Съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия

...
Съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия
Коментари Харесай

Глоби от 500 до 2000 лева за нерегламентирани фойерверки

Съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения санкцията за нерегламентирано потребление на пиротехнически произведения за физически лица е от 500 лева до 2 000 лева При хванати извършители полицейските чиновници сформират актове по този закон. Това оповестиха от полицейската дирекция в Монтана.

Към момента е декларирана една заря на площад " Жеравица " в новогодишната нощ в гр. Монтана и на нея ще участва чиновник на районно управление (на МВР) Монтана от работа " Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) ", който ще реализира надзор.

За защитата на публичния ред в дните към новогодишните празници е основана организация - ще има засилено полицейско наличие в регионите към комерсиалните центрове, гарите, автогарите и всички места, където се чака да има скупчване на хора. Проведени са срещи с кметове за организацията на посрещането на новогодишните празници по площадите. Извършват се и сега инспекции за недопускане на противозаконна търговия с пиротехнически произведения. Продажбите на такива артикули е неразрешена за деца.

Гражданите би трябвало деликатно да четат напътствията на производителя за безвредно боравене с пиротехническите произведения. В никакъв случай да не се употребяват такива с нарушена целокупност и изчезнал етикет, както и че не е целесъобразно да се борави с сходна техника от хора, които са използвали алкохол. Съществуват и редица ограничавания за използването на фойерверки, които следва да се съблюдават - напълно се не разрешава потреблението на пиротехнически произведения в междублоковите пространства, наоколо до лечебни заведения, църкви, учебни заведения и детски градини и други.

От община Монтана разясниха, че нито един жител или шеф на заведение не е изискал позволение за заря. Всички смятали, че априори това им се поставя за Нова година. Искания за провеждането на заря се подавали единствено за сватби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР