Съгласно Закона за гражданската регистрация, актът за смърт се съставя

...
Съгласно Закона за гражданската регистрация, актът за смърт се съставя
Коментари Харесай

Община Дупница за издадения смъртен акт на Ангел Христов

Съгласно Закона за гражданската регистрация, актът за гибел се сформира въз основа на известие за гибел, което се издава от умело здравно лице с нанесени реквизити- час на гибелта, дата, място, причина, име, фамилия, автограф, щемпел, оповестиха от пресцентъра на Община Дупница.

Самият акт за гибел се сформира не по-късно от 48 часа. Длъжностното лице по гражданско положение, пристъпва към сформиране акта за гибел, точно откакто получи горецитираното известие и документ за идентичност на умрялото лице. В осъществяване на служебните си отговорности, лицето по гражданско положение Галина Палчева, с място на работа - Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в известието за гибел на лицето Ангел Христов е записан час на гибелта - 8,00 на 03.06.2023 година.

Съобщението е принесено от чиновник на траурна организация. От последващата инспекция в Национална база данни въз основа на известието, се открива от госпожа Палчева, че има сбъркана фамилия и връща на приносителя известието за следващо правилно отразяване на имената. След период от време, известието е още веднъж донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена смяна на семейството от здравно заведение с реквизити, отразяващи направената промяна.

Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за гибел. С цел отбягване на спекулации, е значимо да се посочи, че в Национална база данни няма спомагателна информация, с която разполага Министерство на вътрешните работи, както и за оповестени за търсене лица. В осъществяване на служебните си отговорности, лицето по гражданско положение е изпълнило законовите разпоредби разказани в Закона за гражданската регистрация.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР