Съгласно действащото законодателство и нормативна уредба, с редакцията от 5

...
Съгласно действащото законодателство и нормативна уредба, с редакцията от 5
Коментари Харесай

ДФЗ: Директорите сами избират доставчика на плод и мляко в училище

Съгласно настоящото законодателство и нормативна уредба, с редакцията от 5 март тази година на Наредбата за изискванията и реда за използване на схемите “Училищен плод ” и “Училищно мляко ”, на шефовете на образователните заведения се даде право сами да вършат избора на снабдител, декларират от Държавен фонд „ Земеделие ”.
От там припомнят, че отпадна и „ служебния избор “ на снабдител, осъществяван от ДФЗ през миналата образователна година.
До момента Държавна фирма " Земеделие " не е прекратявал актове на снабдители, утвърдени предходната година. Ако в едно учебно заведение има определен снабдител от предходната година и различен - по новия ред, ще се изчака решението на петчленния състав на Върховен административен съд, по отношение на прекъсването на действието на параграф 23 от Наредбата. ДФЗ ще се съобрази с избора на шефовете през образователната 2019-2020 година и надлежно – с решението на Върховен административен съд.
От фонда припомнят още, че за всички останали образователни заведения няма спънка доставките да започват.
Днес един от упрвителите на компания - снабдител алармира, че стотици учебни заведения в страната остават без доставка на плод и мляко поради безпорядък в нормативната разпоредба, по която са утвърдени от Държавен фонд „ Земеделие “ снабдители през предходната година.
Повече за сигнала му и има ли скица в доставката на плод и мляко в учебно заведение можете да прочетете тук. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР