Съгласен съм, че ние сме най-малката парламентарна група и трудно

...
Съгласен съм, че ние сме най-малката парламентарна група и трудно
Коментари Харесай

Радев и Янев обсъдиха вариантите за съставяне на правителство

„ Съгласен съм, че ние сме най-малката парламентарна група и мъчно бих споделил, че нашето държание дефинира това на Народното събрание, само че нашето държание е стабилно. Не тръгнахме да търсим борба и разграничителни линии. Проблемите са доста, само че точно решаването на проблемите на хората са значимите и би трябвало да се търсят решение. Това може да стане със сформиране на болшинство, което да поддържа кабинет “,каза Стефан Янев.

Според него условия за разговор има и вижда вяра това да даде резултат. Янев добави, че предпочитано би трябвало да се наредят проблемите на страната, тяхното решение и значимите въпроси свързани за участието на България в Шенген и еврозоната, които той дефинира като по-големи и фундаментални от Плана за резистентност.

Янев акцентира, че от „ Български напредък “ не предпоставят кой ще е притежател на разговора и водещия в обединението, тъй като за българските жители е значимо да има държавно управление. „ Ако се стигне до трети мандат, който по формулировка е антикризисен, то би трябвало още веднъж да се води разговор “, съобщи Янев.

Той е на мнение, че даже държавното управление да бъде експертно то би трябвало да бъде подкрепено от партиите. „ По-скоро името, което ще използваме за това държавно управление е структурата на обединението, правилата, целите и хоризонта на неговото деяние “, сподели още водачът на „ Български напредък “, като наложително би трябвало да има съдружно съглашение с ясно написани правила и цели, които касаят българското общество.

Относно възможния състав на това държавно управление, Янев съобщи, че е отговорност на обособените партии да предложат дали да бъдат лица от управленията на партиите, което на този стадий не е значим детайл от разискването или пък да бъдат специалисти. „ Според мен, с цел да има подобен вид от диалози би трябвало да има контактни групи за обособените политики и въз основата на това да се дефинират личностите “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР