Съединените щати взеха решение за изтегляне на войските си от

...
Съединените щати взеха решение за изтегляне на войските си от
Коментари Харесай

Чавушоглу: Изтеглянето на САЩ от Сирия е резултат от решенията на Анкара

Съединените щати взеха решение за евакуиране на войските си от Сирия с помощта на стъпките, които предприе Турция, е декларирал през днешния ден министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, оповестява ТАСС, като се базира на турския вестник " Миллиет ".

" Турция беше основен фактор за решението на Съединени американски щати да се изтеглят от Сирия. Благодарение на признатите от нас решения Съединени американски щати изтеглят войските си ", е споделил Чавушоглу.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи на 19 декември решението си да стартира евакуиране на американските сили от Сирия, предава Българска телеграфна агенция.

Той обоснова решението с това, че успеха над Ислямска страна в Сирия е реализирана и че това е била единствената причина за наличието на въоръжените сили на Съединени американски щати. Според американски публични представители изтеглянето на силите от над 2000 души ще отнеме от 60 до 100 дни.

Говорителят на американското министерство на защитата Дана Уайт акцентира, че интервенцията против Ислямска страна не е приключила и че Съединени американски щати " ще продължат да работят със своите сътрудници и съдружници за разгрома на Ислямска страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР