Съединените щати смятат, че генералният секретар на ООН Антонио Гутериш

...
Съединените щати смятат, че генералният секретар на ООН Антонио Гутериш
Коментари Харесай

Шефът на ООН работи за интересите на Русия, сочат документите на Пентагона

Съединените щати считат, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е прекомерно податлив да се приспособи към съветските ползи. Това сочат нови разкрития в оповестява BBC.

Файловете разказват частни връзки сред Гутериш и заместника му, което значи, че Вашингтон е следял генералният секретар на Организация на обединените нации от близко. Най-общо документите съдържат наблюдения на Гутериш по отношение на войната в Украйна и редица африкански водачи.

Един от изтеклите документи се концентрира върху подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли 2022 година Посочва се, че Антонио Гутериш е имал голямото предпочитание да резервира тази договорка, както и че е бил подготвен да се приспособи към ползите на Русия.

Става ясно още, че генералният секретар на Организация на обединените нации полагал старания да усъвършенства способността на Русия да изнася, даже в случай че това включва глобени съветски юридически или физически лица.
 Турският президент разгласи удължение на зърнената договорка
Турският президент разгласи удължение на зърнената договорка

Според украинския министър на инфраструктурата тя се удължава със 120 дни

Според оценката дейностите на Гутериш през февруари, " подкопават по-широките старания Москва да бъде подведена под отговорност за дейностите й в Украйна ".

Високопоставен чиновник на Организация на обединените нации отказал да разяснява изтеклите документи, само че изтъкнал, че Организацията водещо работи за намаляване на въздействието на войната върху най-бедните в света. Това означавало да се направи всичко допустимо, с цел да се понижи цената на храната.

Други представители на Организация на обединените нации демонстрират неодобрение от тълкуването на напъните на Гутериш и настояват, че той е изразил доста ясно своето опълчване на войната на Русия.

Друг документ от средата на февруари разказва прям диалог сред генералният секретар на Организация на обединените нации и неговия заместител Амина Мохамед. В него се показва, че Антонио Гутериш е ужасяващ от апела на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Европа да създава още оръжия и муниции поради войната в Украйна.

Двамата беседват и за скорошна среща на върха на африканските водачи.

Говорителят на националната сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи пред " Би Би Си ", че държавното управление прави всичко допустимо да стигне до първоизточника на приключването на информация. По думите му тези приключвания са извънредно рискови и заради което се води престъпно следствие.

Автентичността на някои от документите към момента не е открита, само че те сигурно идват от разнообразни източници на разузнаване в държавното управление, счита Джон Кърби.
 Обмисляли сме да дадем миговете на Украйна?
Обмисляли сме да дадем миговете на Украйна?

Интересна е датата, която се показва за България 23 февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР