Съединените щати ще удвояват броя на смъртоносните ракетни системи Химарс,

...
Съединените щати ще удвояват броя на смъртоносните ракетни системи Химарс,
Коментари Харесай

САЩ обеща още оръжия за Украйна на стойност от 1,1 млрд. долара

Съединените щати ще удвояват броя на смъртоносните ракетни системи " Химарс ", които изпращат в помощ на Украйна, като част от нов пакет военна помощ на стойност 1,1 милиарда $.

Пентагонът заяви в сряда, че 18-те спомагателни многоцелеви ракетни системи ще бъдат изпратени в средносрочен и дълготраен проект. Системите се отличават с прецизна акуратност и до момента са били употребявани от Украйна за опустошаването на съветски цели с висока стойност, като командни пунктове и хранилища за муниции.

Вместо оръжия, взети от към този момент съществуващите американски ресурси, този пакет ще се състои от новозакупени такива. Това значи, че с цел да се извърши процедурата за " Химарс " (HIMARS) може да са нужни " няколко години ", показва почитан чиновник на Пентагона, представен от Агенция Франс Прес.

Досега украинците са задействали 16 на брой ракети " Химарс ", а точно на тях им се приписва основна роля в неотдавашния триумф на Киев при контраофанзивата против Русия.

Според изказване на Министерството на защитата последният пакет от поръчки за американските военни снабдители включва и 150 бронирани машини, 150 тактически транспортни средства за изтегляне на оръжия, камиони и ремаркета, както и системи, които да оказват помощ на Украйна да се отбрани от съветските безпилотни самолети, създадени в Иран, които все по-често се разполагат на бойното поле.

С новия пакет общата военна помощ на Съединени американски щати за Украйна от нахлуването на руснаците в края на февруари доближи 16,2 милиарда $.

Съединените щати обявиха още, че ще наложат и нови наказания на Москва поради извършените референдуми в четирите окупирани украински области. Това идва малко след новината, че Европейската комисия ще предложи нов осми пакет от наказания против страната поради ескалацията на спора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР