Съединените щати ще разположат в Тихия океан специална оперативна група,

...
Съединените щати ще разположат в Тихия океан специална оперативна група,
Коментари Харесай

САЩ изпращат специална група в Тихия океан заради Китай и Русия

Съединените щати ще разположат в Тихия океан специфична оперативна група, която да прави осведомителни, електронни, ракетни и кибероперации против Китай, само че и против някои качества, които към този момент има Русия.

Това заяви " Блумбърг ", като се базира на секретаря на армията Райън Маккарти. Очаква се той да даде повече детайлности по тематиката по-късно през днешния ден, пше организацията.

Групата, която евентуално ще е основана на острови източно от Тайван и Филипините, ще оказва помощ да се " обезвреждат някои качества, които Китай и Русия към този момент имат и които са предопределени да държат американски самолетоносачи надалеч от континентална Азия, " преразказва " Блумбърг " думите на Маккарти, дал изявление за организацията.

Групата може да удря сухоземни и ситуирани в морето цели с далекобойни ракети с точно ориентиране като свръхзвукови ракети и по този начин да разчиства пътя за кораби на флота, в случай че се стигне до спор.

Според Маккарти това решение цели и да " обезврежда всички вложения, които са създали Китай и Русия ", изключително в композиция с ново съглашение, позволяващо на тактически единици на армията да ползнат по-лесно информация от спътници, ситуирани в ниска орбита.

Стъпката ще помогне на министъра на защитата Марк Еспър да реализира от дълго време оповестеното пренасочване на американски войски от Европа, Близкия изток и Африка към Тихия океан. Тя е значима и поради военната теория на Китай и тактиката, ориентирана " против достъпа ", която цели да държи надалеч ударните групи самолетоносачи на Съединени американски щати от групи острови, достигащи до Курилските острови (за които Япония спори с Русия), Калимантан, Гуам и Нова Гвинея.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР