Съединените щати ще наложат нови санкции на транснационална мрежа от

...
Съединените щати ще наложат нови санкции на транснационална мрежа от
Коментари Харесай

САЩ налагат нови санкции на Русия

Съединените щати ще наложат нови наказания на транснационална мрежа от лица и компании, които работят за обезпечаване на технологии за войната на Русия в Украйна. Това съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, представена от " Ройтерс ".

Йелън направи изказването в коридорите на срещата на върха Г-20 в Бали.

Санкциите ще бъдат ориентирани към 14 лица и 28 организации, в това число финансови медиатори, само че тя отхвърли да даде детайлности за това къде се намират.

Тя сподели, че известието е планувано за по-късно в понеделник.

" Това е част от нашите по-големи старания да попречим на военните старания на Русия и да откажем нужното й съоръжение посредством наказания и надзор върху износа ", сподели Йелън пред кореспонденти.

Тя отхвърли да даде детайлности за това към кои технологии ще бъдат ориентирани глобите в опит да спрат съветските покупки.

Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби огромни военни индустриални компании в Русия, а Министерството на търговията прекъсна износа на създадени в Америка съставни елементи и американски технологии, които са били употребявани в част от военната техника на Русия. Йелън сподели, че те към този момент оказват въздействие на бойното поле в Украйна.

Русия съумя да се достави с безпилотни самолети от Иран, които бяха употребявани за офанзиви на градове и енергийна инфраструктура в Украйна. Иранските военни организации и промишлености към този момент са подложени на тежки наказания на Съединени американски щати поради програмата за нуклеарно развиване на Техеран и не беше ясно дали някоя от глобите е обвързвана с тези покупки на муниции за дронове.

Йелън сподели още, че в това време Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна с финансова и икономическа помощ. Администрацията на Байдън изиска спомагателни 4,5 милиарда $ невоенна помощ от Украйна и Йелън сподели, че откакто бъде обезпечено утвърждението на Конгреса, Министерството на финансите неотложно ще стартира да ги изплаща на Украйна.

Припомняме, че съветското външно министерство разгласи в петък, че държавното управление е забранило влизането в страната на 200 американски жители въз основа на взаимност след последните кръгове от глобите на администрацията на Байдън против Москва.

Министерството разгласява на уеб страницата си цялостен лист с 200 имена на глобените лица, които включват американски федерални чиновници и законодатели и техни близки родственици, както и висши ръководители на американски отбранителни компании.

Министърът на опазването на здравето на Съединени американски щати Ксавие Бесера и прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер могат да бъдат открити в листата, наред с други, както и неотдавна нападнатият брачен партньор на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, Пол и видният сенатор демократ Елизабет Уорън и 81-годишният сенатор Бърни Сандърс.

Забрана да влизат в Русия получават сестра и двама братя на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, Валери Байдън Оуенс, Джеймс Браян Байдън и Франсис Уилям Байдън, в отговор на глобите от Вашингтон.

Американската писателка и специалист по Русия Ан Апълбаум, Матю Камински, основен редактор на Politico, също са в съветския черен лист. Русия към този момент забрани на над 1000 американски жители да влизат в страната, в това число холивудските артисти Бен Стилър и Шон Пен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР