Съединените щати се намират в последната фаза на план за

...
Съединените щати се намират в последната фаза на план за
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": САЩ ще доставят 15 млрд. кубически метра втечнен природен газ на ЕС



Съединените щати се намират в последната фаза на проект за доставка на до 15 милиарда кубически метра полутечен природен газ на Европейски Съюз до края на 2022 година, оповестява " Файненшъл таймс ", базирайки се на три свои източника, осведомени с въпроса.

На този стадий обаче няма мнения на тази информация от страна на представители на Европейската комисия или на Белия дом.

По-рано през днешния ден английският дипломат в Съединените щати Карън Пиърс сподели, че Обединеното кралство и Съединени американски щати работят за доставянето на повече полутечен природен газ в Европейския съюз, откакто Европейски Съюз се ангажира да диверсифицира доставките си на газ в опит да спре вноса на съветски горива.

Пиърс сподели, че Обединеното кралство е постигнало съглашение с американското пристанище в Балтимор за доставка на полутечен газ до Обединеното кралство, който по-късно ще бъде доставян на Европейски Съюз.

" Икономиките на Европа, в това число Обединеното кралство, ще би трябвало да ускорят прехода от изкопаеми горива. Това е доста мъчно сега, само че би трябвало да намерим метод да го създадем ", добави тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР