Съединените щати се готвят да се изнесат от Ирак след

...
Съединените щати се готвят да се изнесат от Ирак след
Коментари Харесай

Пентагонът обяви готовност да напусне Ирак

Съединените щати се готвят да се изнесат от Ирак откакто Багдад одобри специфичната си резолюция, се споделя в писмо на Пентагона, изпратено до иракските водачи, оповестяват международните организации, представени от БНР.

" С оглед на уважението към суверенитета на Република Ирак и съгласно настояванията на иракския парламент и министър-председателя, CJTF-OIR (Съвместните комбинирани сили) ще препозиционират силите си през идващите дни и седмици, с цел да се приготвят за напредване ", се споделя в писмото, подписано от бригадният военачалник Уилям Сийли. Това значи евакуиране на към 5000 американски бойци.

По-рано в понеделник премиерът на Ирак Адел Абдул-Махди пък съобщи, че двете страни (САЩ и Ирак) би трябвало да си сътрудничат, с цел да провеждат изтеглянето на американските военни сили, намиращи се в страната.

Само часове преди изказванията на Пентагона,  президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши Ирак с доста строги наказания тъкмо поради ултиматума за овакантяване на американските военни от Ирак.  Американският президент разгласи в прав текст пред публицисти: " Ако те фактически изискат от нас да си тръгнем, в случай че не го създадем на една доста другарска основа, ние ще им наложим наказания, каквито те не са виждали до момента ".

Тръмп предизвести, че Съединени американски щати няма да си тръгнат от Ирак, до момента в който Багдад не плати за построената там военновъздушна база, за която Съединени американски щати са платили милиарди долари.

В същото време Министерството на защитата на Съединени американски щати разпореди в понеделник подготовката на военноморските и сухопътните войски, които да поддържат евентуалните военни интервенции в Близкия изток. 

Пентагонът задейства Батаанските специфични военни елементи на фона на опцията за иранско възмездие след убийството на военния водач Касем Солеймани, споделя още Националното радио.

Това деяние на Министерството на защитата следва предизвестието на американския президент Доналд Тръмп от неделя, когато той настоя, че Съединени американски щати ще отговорят на всеки евентуален удар на Иран " бързо и изцяло, може би по несъразмерен метод ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР