Съединените щати се готвят да одобрят евакуацията на някои американски

...
Съединените щати се готвят да одобрят евакуацията на някои американски
Коментари Харесай

САЩ подготвят евакуация на американски дипломати и техните семейства от Украйна

Съединените щати се готвят да одобрят евакуацията на някои американски дипломати и техните фамилии от Украйна, съобщи , базирайки се на свои източници. Причината е, че се увеличават опасенията, че Русия може да стартира инвазия.

В петък CNN съобщи, че посолството на Съединени американски щати в Киев е поискало от Държавния департамент да утвърди евакуацията на служители и техните фамилии в Украйна и че Съединени американски щати са уведомили Украйна, че евакуацията на фамилии на дипломати " евентуално "  ще стартира „ най-рано през идната седмица ”.

Президентът Джо Байдън напусна Белия дом в петък, с цел да прекара уикенда в Кемп Дейвид, където ще разиска със своите съветници по национална сигурност стратегия за опълчването с Москва.

Според Вашингтон Русия е събрала към 100 000 бойци по границaта си с Украйна и може да стартира офанзива във всеки един миг. 

С вярата за понижаване на напрежението държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен и съветският външен министър Сергей Лавров се срещнаха в Женева в петък, като двете страни се съгласиха да продължат договарянията, откакто Съединени американски щати дадат писмени отговори на настояванията на Русия идната седмица. 

Москва изиска НАТО да понижи наличието си в района и да поеме ангажимент да не приема Украйна и Грузия в алианса.

Отбранителният съюз към този момент отхвърля тези претенции на Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР