Съединените щати са в очакване на крайните резултати от междинните

...
Съединените щати са в очакване на крайните резултати от междинните
Коментари Харесай

Оспорвана битка на изборите в САЩ: Щатът Джорджия ще реши съдбата на Сената

Съединените щати са в очакване на крайните резултати от междинните избори. Преброяването на гласовете в Аризона и Невада продължава. Кандидатите за сенатори от Джорджия отиват на балотаж, който ще се организира на 6 декември. Според данните до момента, републиканците управляват Камарата на представителите. Битката за Сената, обаче, е оспорвана.



До 6 декември Джорджия се трансформира в център на политическия живот в Съединените щати. Щатът ще реши ориста на Сената. Нито един от претендентите за сенатори там не съумя да завоюва 50 %.

На балотаж отиват досегашният сенатор от демократическата партия - пасторът Рафаел Уорнок и футболната легенда Хершел Уокър, който се употребява с протекцията на Доналд Тръмп.

Бившият президент отхвърли да е сърдит от представянето на някои от претендентите. Прогнозата му за " голяма алена вълна на републиканците, която да залее Съединените щати ", не се оправда. От обществената си мрежа, Тръмп разяснява, че в някои връзки изборите са били разочароващи, само че съгласно персоналното му мнение - те са огромна победа.

Американският президент дефинира резултатите като " победа за демокрацията ". Той персонално поздрави съпартийците си - спечелили. Той разяснява и идващите президентски избори.



" Намерението е да се кандидатирам още веднъж. Но, в последна сметка, това е фамилно решение. Мисля, че всички желаят да се кандидатирам, само че ще има разискване ", съобщи Джо Байдън.

Очаква се той да разгласи решението си при започване на идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР