В Съединените щати, Демократическата партия си запазва контрола в Сената,

...
В Съединените щати, Демократическата партия си запазва контрола в Сената,
Коментари Харесай

След междинните избори в САЩ: Демократите си запазват контрола в Сената

В Съединените щати, Демократическата партия си резервира контрола в Сената, откакто завоюва конкуренцията в щата Невада. Победата обезпечи на демократите 50 места против 49 за републиканците. Американският президент Джо Байдън съобщи, че е извънредно удовлетворен от резултатите.

Междинните избори в Съединените щати обичайно се печелят от партията в съпротива. Резултатите, обаче, не оправдаха упованията.

" Чувствам се доста добре, от това, което постигнахме. Аз съм огромен оптимист. Според мен това е отражение на качествата на нашите претенденти ", съобщи американският президент Джо Байдън.

Катрин Кортез Масто - за нея републиканците твърдяха, че е от лесните за побеждаване претенденти. Но Масто - доскорошен сенатор на Невада, се оказа, претендентът на Демократическата партия, който съумя да обезпечи болшинство на партията си в Сената.

С успеха от Невада и от Аризона на астронавта Марк Кели, демократите имат 50 представители в 100-местния Сенат. На 6 декември, следва балотаж в Джорджия. Но даже той да бъде извоюван от претендента на републиканците, демократите ще имат болшинство в Сената. Заради гласа на вицепрезидента Камала Харис, която има право да се намесва при гласоподаване, когато резултатът е подравнен.

Пет дни след изборите, борбата за Камарата на представителите към момента е с неразбираем край. Засега републиканците печелят повече места, само че разликата с демократите се топи.

" Току-що приказвах по телефона и разбрах, че сме спечелили още няколко места от Калифорния. Но дали ще спечелим, следва да разберем ", добави Джо Байдън.

До дни ще станат ясни и окончателните резултати от гласуването за Камарата на представителите. Но даже републиканците да завоюват Долната камара, опциите те да блокират предложенията на президента Байдън стават все по-малки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР