Съединените щати са готови да изпратят на Русия респиратори, за

...
Съединените щати са готови да изпратят на Русия респиратори, за
Коментари Харесай

Тръмп ще праща на Русия респиратори да й помогне срещу коронавируса

Съединените щати са подготвени да изпратят на Русия респиратори, с цел да ѝ оказват помощ да се оправи с рекордно повишаващите се случаи на ковид, съобщи президентът Доналд Тръмп.

Изявлението му става откакто при започване на месеца Русия изпрати медицински консумативи на Съединени американски щати, които Москва разказа като филантропична помощ, а Вашингтон сподели, че са платили за тях. Другият срам беше, че Америка наруши глобите, които самата тя е наложила, откакто на фотосите от разтоварването на доставката в Ню Йорк се видяха кутии с респиратори, създадени от глобена от Съединени американски щати компания. Става дума за респиратори " Авента – М ", създадени от Уралския цех за принадлежности в Челябинск, който е част от Концерна за радиоелектронни технологии (КРЕТ), подложен в листата със наказания на Съединени американски щати през 2014 година, които не разрешават на американски компании и жители да вършат бизнес с него.

" Аз мисля, че на Русия ще ѝ потрябват апарати за обдишване на белите дробове. Обстановката в Москва е комплицирана, ние ще им помогнем ", съобщи Тръмп в сряда на конференция, предавана по малките екрани. Той означи, че Съединени американски щати ще оказват помощ също по този начин на Италия, Испания, Франция и други страни.

Тръмп сподели още, че неговата " нападателна тактика " против ковид работи и " данните демонстрират, че в цялата страна сме минали пика на новите случаи ".

Съединени американски щати сега са международен епицентър на пандемията с 639 664 случая на ковид и 30 985 умряли, от които 2 600 през последното денонощие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР