Съединените щати продължават да се надяват, че руският президент Владимир

...
Съединените щати продължават да се надяват, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Уенди Шърман: България е отличен съюзник - и наш, и в НАТО

Съединените щати не престават да се надяват, че съветският президент Владимир Путин ще направи верния избор и ще избере дипломацията, деескалацията на напрежението и мира в Европа - макар че дейностите му не са окуражаващи. Това съобщи в изявление за заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман.

Във Вашингтон към момента изследват оповестените през вчерашния ден писмени условия на Русия за понижаване на напрежението към Украйна, само че отговорът на най-малко част от тях е безапелационен.

Шърман бе началник на американската делегация на договарянията в Женева през януари с Русия по настояванията на Москва за гаранции за сигурност.

„ Русия продължава да държи на настояванията си никой да не може да се причислява повече към НАТО, Алиансът да се върне към положението си от 1997 година. Ясно е, че не можем да се съгласим с такова нещо “, съобщи Шърман.

Преговорите сред Вашингтон и Москва ще продължат в края на идната седмица. Първите дипломати Антъни Блинкън и Сергей Лавров ще беседват в Европа, само че при едно доста значимо изискване - в случай че до тогава Путин не нахлуе в Украйна.

България се демонстрира като отличен съдружник на Съединените щати, съобщи Уенди Шърман:

„ България е просто страхотна, тя беше и е отличен съдружник - и наш, и в НАТО. Силата и дълбочината на партньорството ни в региона на сигурността се отразява във всичките общи военни учения и тренировки, на които България беше хазаин през последната година - като Defender Europe, в което участваха над 2000 съюзнически военни макар пандемията “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР