Съединените щати поставиха поредния антирекорд за нови случаи на коронавирус

...
Съединените щати поставиха поредния антирекорд за нови случаи на коронавирус
Коментари Харесай

САЩ с 68 428 нови случая на COVID-19 за 24 часа

Съединените щати сложиха следващия антирекорд за нови случаи на ковид със 68 428 инфекции, регистрирани за 24 часа, съгласно данни на университета Джонс Хопкинс.
През този интервал броят на умрелите се е повишил с 974 души, демонстрират данни на университета. Така общият брой на смъртните случаи в страната от началото на пандемията е 138 201, а общият брой на инфектираните - 3 560 364 души.
Съединени американски щати остават най-тежко засегнатата от пандемията страна в света в безспорни стойности. Експертите считат, че случаите още веднъж нарастват през последните седмици, изключително в южната и западната част на щатите, които упорстваха за унищожаване на рестриктивните мерки за блокиране по-рано.
Флорида се очерта като епицентър на епидемията в Съединени американски щати, като регистрира рекордни 156 смъртни случая от COVID-19 в четвъртък и близо 14 000 нови инфекции. Общият брой на случаите на инфектирани в "слънчевия щат” към този момент е надхвърлил 315 000, с 4 782 смъртни случая, съгласно данни на министерството на опазването на здравето във Флорида.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР