Съединените щати планират да разположат ядрени оръжия във Великобритания за

...
Съединените щати планират да разположат ядрени оръжия във Великобритания за
Коментари Харесай

Заради руската заплаха САЩ планират да върнат ядрени оръжия във Великобритания

Съединените щати възнамеряват да разположат нуклеарни оръжия във Англия за първи път от 15 години, защото опасността от Русия се усилва, разкриват документи на Пентагона, видени от The Telegraph.
 
Съединени американски щати отстраниха нуклеарните ракети от Англия през 2008 година, преценявайки, че опасността от Студената война от Москва е намаляла. Разкритието идва след предизвестията, че страните от НАТО би трябвало да приготвят жителите си за война с Русия. 
 
Оръжието евентуално ще се завърне 16 години по-късно - в миг, когато в Европа все по-усилено се приказва от високопоставени политици и военни, че обществата на " свободния свят " би трябвало да се приготвят за война, която може да избухне в идващите до 20 години.
 
Миналата седмица адмирал Роб Бауер, върховен боен чиновник на НАТО, съобщи, че  гражданите би трябвало да се приготвят за пълномащабна война с Русия през идващите 20 години, която ще изисква цялостна смяна в живота им.
 
Генерал сър Патрик Сандърс, началник на английската войска, продължи да предизвестява, че обществеността ще бъде призована да се бие, в случай че има война с Русия, тъй като армията е прекомерно дребна. 
 
След това министърът на военноморските сили на Съединени американски щати Карлос дел Торо прикани Англия да " преоцени " размера на въоръжените си сили. Той отбрани военните разноски на държавното управление, като уточни, че " Обединеното кралство е на второ място в НАТО по разноски за защита и най-големият в Европа ". 
 
Завръщането става в границите на стратегия на НАТО за създаване и рационализация на обекти за нуклеарно оръжие след съветската експанзия против Украйна от 2022 година Расте опасността и от съветските съдружници Иран и Северна Корея. В петък Англия, Франция и Германия подлагаха на критика изстрелването на ирански сателит за ориентиране на балистични ракети с огромен обхват, способни да доближат Европа.
 
В публикацията на " Дейли Телеграф " се изяснява, че става дума за строителство на оборудване за запазване на нуклеарно оръжие, когато то не е квалифицирано за приложимост. Базата е американска, само че под английски регулации и закони и може да одобри тактическо оръжие за преместване от самолети F-35.
 
Изданието позволява, че може да става дума за нуклеарни бомби B61-12, чиято мощ доближава 50 килотона. Пентагонът към този момент заяви проекти да разположи в " Лейкънхийт " две ескадрили от тези бойни самолети.

Строителството би трябвало да стартира през юни и включва отбрана от нахлуване с балистични ракети или огнестрелно оръжие на проникнали в базата противников елементи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР