Съединените щати няма да предоставят изтребители Ф-16 на Украйна, заяви

...
Съединените щати няма да предоставят изтребители Ф-16 на Украйна, заяви
Коментари Харесай

Макрон постави 3 условия за предоставяне на изтребители на Украйна

Съединените щати няма да дават изтребители Ф-16 на Украйна, съобщи президентът Джо Байдън. Германия към този момент изрично отхвърли тази концепция. А френският президент Еманюел Макрон сложи три условия за вземането на сходно решение.

" По подразбиране, нищо не е изключено, само че ние вършим оценка въз основата на три критерия. Първият - да е отправено искане с посочени периоди за образование и доставки за украинската войска. Затова предходната седмица разговарях повече от час и половина с президента Зеленски. Вторият аршин е да няма ескалация - оборудването, което дава, да не поразява съветска територия, а да оказва помощ на Украйна да оказва опозиция против Русия. И третият аршин е да не бъдат отслабени качествата на френската войска да пази личната си земя и хора ", съобщи Еманюел Макрон, президент на Франция.



Тежките сражения не престават. Най-сложна остава обстановката в региона на Бахмут. Според Москва украинците са изоставили и първата отбранителна линия в Запорожка област. Киев не удостоверява сходна информация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР