Съединените щати, нашите съюзници и партньори продължават да подкрепят Украйна.

...
Съединените щати, нашите съюзници и партньори продължават да подкрепят Украйна.
Коментари Харесай

Общите действия са ключови, за да понесе Путин отговорност за войната

Съединените щати, нашите съдружници и сътрудници не престават да поддържат Украйна. В Организацията на обединените народи 143 страни се сплотиха, с цел да заявяват това, което светът към този момент знае: решението на Владимир Путин да нападна Украйна беше непровокирана експанзия и опит за силово преначертаване на държавните граници чрез застрашаване на съществуването на Украйна и нарушение на правилата на Хартата на ООН и световната сигурност.

Нашата отбрана на главните правила на интернационалното право – включително суверенитета и териториалния интегритет на страните, изисква единение, даже когато то има своята цена. Цената на бездействието от страна на съдружниците и приятелите на Украйна, както и тежестта върху нашите общества и страни, би била доста по-голяма, ако не бяхме подхванали общи дейности, с цел да попречим на проектите на Путин. Бездействието не е решение.

Цената на дейностите на Путин е голяма за Украйна, само че също и за международната стопанска система. Русия на процедура блокира черноморските пристанища на Украйна, предизвиквайки още по-голям растеж в международен мащаб на цените на храните. Той също по този начин демонстрира намерението си да употребява зависимостта на други страни от съветската сила като оръжие.

Действията на смелите украинци, които се борят за свободата си, и нашите координирани дейности са повода Русия да се провали в реализирането на своите цели в Украйна. Ние подпомогнахме способността на Украйна да се пази посредством поддръжка в сферата на сигурността и утежнихме ситуацията на Русия посредством стратегически, многостранни и безпрецедентни ограничения, които целят да лишим Путин от финансирането, технологиите и оборудването, от които се нуждае, с цел да поддържа войната против Украйна.

Икономиката на Русия се свива. Вносът на артикули понижа с 40%, а дефицитът на компоненти от чужбина от ден на ден блокира основни браншове на промишлеността и заетостта в Русия. Русия не изпълни отговорностите по външния си дълг за първи път от повече от столетие, а кредитният ѝ рейтинг беше намален до статус „ отпадък “. Индустриалното произвеждане спада, а Кремъл скоростно губи способността си да прикрива историческия крах на Русия чрез краткосрочни решения.

Санкциите също по този начин изолират Путин от международната стопанска система. Кремъл сега е лишен от възможността да тегли държавни заеми от дълговите пазари. Голяма част от запасите на Централната банка на Русия са блокирани. Близо 1000 интернационалните компании, включително банки, ограничиха или прекратиха интервенциите си в Русия. Повече от три дузини страни се присъединиха към Съединените щати и постановиха ограничавания на износа, с цел да попречват Русия да придобива нужните технологии за укрепване на военната експанзия на Путин.

Санкциите и контролът върху износа носят щета за промишленостите в Русия, като лишават страната от жизненоважни съставни елементи като да вземем за пример компютърни чипове. Например, руското произвеждане на леки коли понижа с сред 80% и 90% за последната година. Липсата на достъп до вносни първични материали и подготвени артикули, изключително при профилираните технологии, доведе до усложнения, които попречват съветския превоз, търговията и преди всичко - производството и поддържката на военна техника. 

Нашето държавно управление и дейностите, подхванати от частния ни бранш, настояването ни на Русия да бъде потърсена отговорност за дейностите ѝ, имат действителни последици с течение на времето. Нашето единение и споделени полезности си заслужават цената, която плащаме с последователните си старания.

 

* Статията е предоставена особено за " Сега "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР