Съединените щати наложиха санкции срещу още 150 физически лица и

...
Съединените щати наложиха санкции срещу още 150 физически лица и
Коментари Харесай

САЩ със санкции срещу още 150 физически лица и компании, поддържащи Путин

Съединените щати постановиха наказания против още 150 физически лица и компании, които се свързват с поддръжка за съветския президент Владимир Путин, оповестяват Държавният департамент и министерството на финансите на Съединени американски щати. Главната цел на тези наказания е ориентирана към спиране на съветските вериги за военни доставки и ограничение на достъпа на Путин до съоръжение, технологии и услуги, нужни за водене на военната интензивност в Украйна.
 
Министърът на финансите на Съединени американски щати, Джанет Йелън, разяснява, че глобите имат за цел да се прекратят дейностите, свързани с експанзията на Русия против Украйна и да се санкционират тези, които са се възползвали от този спор и близостта си до съветския режим, цитира dariknews.bg.
 
Много от глобите са ориентирани към съветската индустрия, в това число компании като " Трансмаш ", " Автоваз ", " Москвич " и " Союз ". Освен това, наказания са наложени и на огромни съветски металургични и минни компании, в това число " Газпромстрой " - строителното поделение на " Газпром " и " АГД Даймондс " - втората по величина съветска диамантена компания.
 
Санкции са били наложени и против компании от трети страни, като две турски компании, които се допуска, че доставят елементи за строителството на дронове в Русия.
 
Украинската президентска канцелария изрази признателност към държавното управление на Съединени американски щати за тази решителна стъпка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР