Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон Магнитски на 16

...
Съединените щати наложиха санкции по Глобалния закон Магнитски на 16
Коментари Харесай

САЩ санкционираха по закона Магнитски косовски сърбин с българска фирма

Съединените щати постановиха наказания по Глобалния закон " Магнитски " на 16 физически и 24 юридически лица от няколко страни в Европа и Западното полукълбо, оповестява Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC). Сред тях има с компания, основана в България. Дружеството е посочено в формалния документ като Garac Inzenjering OOD.

Днешните дейности се подхващат в сходство с Изпълнителна заповед (E.O.) 13818, която надгражда и ползва Глобалния закон за отчетност на човешките права на Магнитски и е ориентирана към причинители на корупция и съществени нарушавания на човешките права, показват още американските управляващи и посредством публично известие на уеб страницата на американското посолство в Косово. " Ще продължим да използваме всички налични принадлежности, с цел да прекъснем връзките сред незаконната активност и корупцията. Днешните дейности на Министерството на финансите против корумпирани лица, свързани с транснационални незаконни организации в Ел Салвадор, Косово и Сърбия, са част от напъните на цялото ни държавно управление да прекъснем тези връзки и да насърчим отговорността за корумпирани участници ", показва държавният секретар Антъни Блинкен.
свързани новини4132на 20.05.20165737на 05.03.2015
В листата на глобените е група от Северно Косово с водач Звонко Веселинович и брат му Жарко Йован Веселинович. Те работят тясно и с Милан Радойчич - кум на Звонко, за който в известието написа, че ръководи " основана в България и следена или притежавана " компания - Garac Inzenjering OOD, която се намира в Кюстендил, предава в ``Дневник``. Тя е включена измежду глобените. Останалите компании са в Сърбия и Косово, има и една в Хърватия. Милан Радойчич е заместник-председател на главната подкрепяна от Белград косовска сръбска партия ``Сръбска листа``, предава изданието Balkan Insight, оповестява " Сега ".

Според известието на финансовото министерство на Съединени американски щати `` Звонко Веселинович е зает в огромна скица за подкупи с косовски и сръбски чиновници по сигурността, които улесняват противозаконния трафик на артикули, пари, опиати и оръжия на групата сред Косово и Сърбия. Te също по този начин са заговорничили с разнообразни политици в няколко съглашения, в това число рушвет на косовски чиновници по сигурността при започване на 2019 година в подмяна на това полицията да разреши контрабандни интервенции сред Сърбия и Косово. В края на 2017 година са подкупили косовски чиновници по гранична сигурност, с цел да разрешат безвредно прекосяване на контрабандистите``, се споделя в известието. Към края на 2017 година братята Веселинович са се употребили с политическа защита за противозаконна дейност. Имали сделки с политици да оказват помощ на партиите им да печелят избори и са предоставяли огромни суми на претендентите.

Сред другите, против които са наложени наказания, е Марко Росич, един от подсъдимите по делото за убития косовски сръбски политик Оливер Иванович през 2018 година В обвинителния акт за убийството на Иванович, импортиран през декември 2019 година, се споделя, че Радойчич и Звонко Веселинович са ръководители на незаконна група, виновна за убийството, и упрекват няколко служители на реда в подкрепяне на закононарушението. Те отхвърлиха да са забъркани, а Росич не се призна за отговорен. В листата със наказания на Съединени американски щати е и Желко Божич, някогашен шеф на интервенциите на косовската полиция за Северния район. Божич беше упрекнат за убийството на Иванович, само че не и наказан.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР