Съединените щати изпращат армейски екип да изгради морски коридор за

...
Съединените щати изпращат армейски екип да изгради морски коридор за
Коментари Харесай

Плановете на САЩ за морски коридор в Газа са безразсъдни

С ъединените щати изпращат армейски екип да построи морски кулоар за помощ в Газа, само че осъществяването на тази задача ще отнеме седмици.   

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA) , Карла Баб в своя репортаж от Пентагона.      

Военни лодки на Съединени американски щати плават към Газа на филантропична задача. По разпореждане на президента да се построи морски кулоар, които ще служи за разтоварване на  корабите, пренасящи помощ за Газа.  

“Веднъж конструиран и изцяло кадърен за задача, ще можем да изпратим огромно количество помощи в Газа “, разяснява бригаден военачалник Брад Хинсън от армията на Съединени американски щати. 

Но специалистите споделят, че процесът лишава доста време и е безценен. 

" Съвместната логистика над брега е трудоемка. Наистина най-хубавият метод да се достави помощ е да се употребяват камиони, само че те и дистрибуторските центрове са под обстрел, оставяйки палестинските жители да гладуват ”, показва полковник Майлс Кагинс от американската войска.  

Създаването на морски кулоар ще отнеме седмици и още десетина дни, с цел да се построи, показват от Министерството на защитата на Съединени американски щати. 

Междувременно армията на Съединени американски щати и други страни като Йордания и Египет изпращат помощ по въздуха в Ивицата Газа. 

Но даже ежедневните старания дават единствено мъничко облекчение, като товарен аероплан C-130 може да разпредели почти същото количество помощ като един камион.  

Шон Макфейт, създателят на “Новите правила на войната ”, споделя, че американските проекти за морски кулоар са безразсъдни. 

“Не знаете дали помощта отива при верните хора, тъй като нямате директен физически надзор върху нея. Знаем, че “Хамас ” краде от хората ”, разяснява Шон Макфейт, учител в университет в Сиракюз. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР