Съединените щати и съюзниците призоваха насъбралата се тълпа да се

...
Съединените щати и съюзниците призоваха насъбралата се тълпа да се
Коментари Харесай

Ислямска държава подготвя атаки по летището в Кабул

Съединените щати и съдружниците приканиха натрупалата се навалица да се отдалечи от летището в Кабул заради опасността от терористична офанзива на ``Ислямска държава``. В сигнал, публикуван в сряда вечерта, посолството на Съединени американски щати в Кабул посъветва жителите да заобикалят да пътуват до летището и съобщи, че тези, които към този момент са пред портите, би трябвало да изоставен неотложно, като се базират на неуточнени ``заплахи за сигурността``. За огромна опасност от терористична офанзива предизвестява и английското външно министерство.

Междувременно въоръжените сили на Съединени американски щати и Централното разследващо ръководство започнаха секрети интервенции за евакуация на американци от Афганистан отвън столичното летище в Кабул, заяви БГНЕС, цитирайки ``Уолстрийт Джърнъл``.

Според вестника Централно разузнавателно управление на САЩ е подхванало няколко секрети интервенции за евакуация на американци както от територията на Кабул, по този начин и отвън столицата, като за това са били употребявани военни хеликоптери. Освен това американските войски, дружно със своите съдружници, по-специално от Англия и Франция, организират наземни интервенции за евакуация на жители на техните страни, както и притежатели на зелени карти и афганистанци със специфични визи. Отбелязва се, че приоритет в сходни задачи се дава на американските жители.

Държавният секретар Антъни Блинкен съобщи, че американските управляващи са евакуирали към 4,500 американци от Кабул от 14 август, както и членовете на техните фамилии, а съгласно изчисленията на Вашингтон, към 1,500 американци може да останат в Афганистан.

Първите директни диалози сред представители на Националния фронт на съпротивата и делегация на радикалното придвижване " Талибан ", се състояха в сряда, заяви на своята страница във Фейсбук Абдул Хафиз Мансур, който съставлява в групата на договарящите северната провинция Панджшир, която единствена не се подчини на талибаните.

" Делегация на Националния фронт на съпротивата организира диалози в град Чарикар с представители на талибаните. Разговорите бяха извършени в добра атмосфера. Това е първият път, когато представители на двете страни организираха пряк разговор ", написа Мансур.

По негови данни делегацията на радикалите е била от седем души, а групата на договарящите от Националния фронт на съпротивата - от 12. " Страните се договориха да продължат разговора за мир, с цел да се избегнат въоръжени офанзиви против позициите на другия ", заяви Мансур.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР