Съединените щати и Израел обещаха да откажат Иран от ядрените

...
Съединените щати и Израел обещаха да откажат Иран от ядрените
Коментари Харесай

САЩ и Израел обещаха заедно да откажат Иран от ядрените оръжия

Съединените щати и Израел дадоха обещание да откажат Иран от нуклеарните оръжия, оповестява " Ройтерс ".

Такава поръчка направиха президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и израелският министър председател Яир Лапид, които се срещнаха в Йерусалим, с цел да подпишат взаимна декларация.

В прессъобщение на Белия дом се показва, че Вашигтон е подготвен да употребява " всички детайли на националната си мощност " , с цел да попречи на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие.

Препотвърждава се и задължението на Съединени американски щати да резервира и укрепи " качественото военно преимущество " на Израел в района, в това число с бъдещи безплатни средства за защита, защото дългогодишната връзка сред двете страни остава непоклатима.

Вчера Байдън предизвести, че, с цел да попречат на Иран да придобие или създаде нуклеарни оръжия, в случай че всички други разновидности се провалят.
 Иран не отстъпва от своята
Иран не отстъпва от своята " вярна и разумна " позиция за нуклеарната договорка

Техеран припомня, че Вашингтон първи е нарушил съглашението

Преди това иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, че Иран няма да отстъпи от своята в договарянията за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година

Техеран отхвърля да води директни договаряния със своя най-върл съперник - Съединените щати, а предишния месец не съумя да докара до никакъв пробив.

Миналата седмица пратеникът на Съединени американски щати за договарянията сподели, че по време на последните непреки полемики и е постигнал обезпокоителен прогрес в обогатяването на уран.

Съгласно нуклеарния пакт от 2015 година Иран ограничи програмата си за обогатяване на уран, евентуален път към нуклеарни оръжия, макар че Техеран твърди, че търси единствено гражданска атомна сила в подмяна на унищожаване на интернационалните наказания.
 Байдън подготвен да употребява и мощ против нуклеарен Иран
Байдън подготвен да употребява и мощ против нуклеарен Иран

Но като краен вид, увери американският президент

През 2018 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се отхвърли от договорката, като я назова прекомерно мека във връзка с Иран, и наложи още веднъж суровите наказания на Съединени американски щати, което накара Техеран да наруши нуклеарните ограничавания в пакта към година по-късно.

През март нуклеарната договорка изглеждаше покрай обновяване, когато Европейски Съюз, който координира договарянията, предложения във Виена външните министри на страните по съглашението за завършване на съглашението след 11 месеца непреки договаряния сред Техеран и Вашингтон.

Оттогава насам обаче договарянията бяха преустановен и, най-много заради настояването на Иран Съединени американски щати да отстранен Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война от листата си на задграничните терористични организации.
 Ядреното съглашение с Иран наподобява все по-невъзможно, съгласно Запада
Ядреното съглашение с Иран наподобява все по-невъзможно, съгласно Запада

Въпреки че не поддържат изцяло крайната френска позиция, Съединени американски щати също предизвестяват, че времето изтича
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР