Съединените щати и Филипините ще проведат годишните си съвместни военни

...
Съединените щати и Филипините ще проведат годишните си съвместни военни
Коментари Харесай

САЩ ще защитават международния ред в Южнокитайско море

Съединените щати и Филипините ще проведат годишните си взаимни военни учения , известни като " Баликатан ", през второто тримесечие на тази година, написа " Войс оф Америка ".

" Баликатан " значи " един до друг " и командващият военачалник на филипинската войска Ромео Браунър неотдавна разгласи, че тази година ще включва най-големите взаимни учения от 2015 година насам.

Ученията ще се проведат на фона на засилени, нападателни дейности от страна на Китайската национална република (КНР).

Последният се случи по-рано този месец, когато се твърди, че бреговата защита на  в Южнокитайско море. Корабът бе филипински патрулен транспортен съд на задача за доставяне на филипинските сили.
 Филипините пуснаха американски бойци в 4 военни бази
Филипините пуснаха американски бойци в 4 военни бази

Обиколка на Лойд Остин в стратегически район против експанзията на Китай и ислямския тероризъм

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели в изказване, че " държанието на КНР беше провокативно и небезопасно , което докара до краткотрайна слепота на членовете на екипажа на BRP Malapasua и се намеси в законните интервенции на Филипините в и към Second Thomas Shoal. В по-широк проект рисковото оперативно държание на КНР директно заплашва районния мир и непоклатимост, нарушава свободата на мореплаване в Южнокитайско море, обезпечена от интернационалното право и подкопава учредения на правила интернационален ред ".

Китай продължава да предявява големи териториални искания към Южнокитайско море, макар правно обвързващото решение на интернационален арбитражен съд през 2016 година, че сходни искания нямат съображение в интернационалното право.

След последния случай представителят на Министерството на защитата военачалник Патрик Райдър написа в Twitter, че  " дейностите на КНР са в директна съпротива на уговорката на Съединените щати, Филипините и съидейниците на нациите към суверенитета и интернационалното право, в това число решението на Арбитражния съд от 2016 година, което недвусмислено отхвърля претенции на Китай.

Говорителят на Държавния департамент Прайс акцентира, че Съединените щати " застават зад нашите филипински съдружници " и предизвести, че " въоръжено нахлуване против филипинските въоръжени сили, публични плавателни съдове или самолети, в това число тези на бреговата защита в Южнокитайско море, ще провокира ангажименти на Съединени американски щати за взаимна защита според член IV от Договора за взаимна защита на Съединени американски щати от 1951 година и Филипините.

Говорителят на Пентагона военачалник Райдър написа в Туитър, че  " департаментът ще удвои напъните си с нашия филипински съдружник за подсилване на отбранителните качества на въоръжените сили на Филипините и филипинската брегова защита, до момента в който работим един до друг, с цел да поддържаме интернационалния ред, учреден на правила. "
 Тайван: Китай си взе урок от съветската атака в Украйна
Тайван: Китай си взе урок от съветската атака в Украйна

Китай в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен контрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР