Съединените щати дадоха зелена светлина на балтийските държави да внасят

...
Съединените щати дадоха зелена светлина на балтийските държави да внасят
Коментари Харесай

САЩ разрешиха на балтийските страни да внасят US оръжие в Украйна

Съединените щати дадоха зелена светлина на балтийските страни да внасят американски оръжия в Украйна. Това заяви формален представител на Държавния департамент в Берлин, където държавният секретар Антъни Блинкън организира спешни диалози за Украйна.

Точните количества и типът оръжия не се прецизират, само че Естония, Латвия и Литва имат американски портативни противотанкови ракети.

Военният министър на Литва Арвидас Анусаускас удостовери, че страната изпраща отбранителна техника на Украйна в опит за въздържане на възможна съветска офанзива.

Десетки хиляди съветски военнослужещи, танкове и артилерия са ситуирани наоколо до украинската граница от края на предходната година.

Администрацията на президента Джо Байдън утвърди изпращането на оръжия на Украйна на стойност 650 милиона $.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън дойде в Берлин, с цел да беседва със съдружниците на Съединени американски щати - дипломатическо изпитание, което цели да разсее напрежението в връзките с Москва поради Украйна, съобщи Ройтерс.

Блинкън, който при посещаване в Киев през вчерашния ден съобщи, че Вашингтон ще се придържа към дипломацията, до момента в който това е допустимо, ще беседва в Берлин с висши представители на Германия, Франция и Англия преди утрешната си среща в Женева с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

Държавният секретар ще се срещне с немския външен министър Аналена Бербок, която преди този момент ще беседва с френския и английския си сътрудник.

Според върховен чиновник в Държавния департамент в Берлин Блинкън ще произнесе тирада, която ще се впише в подтекста на напрежение в Европа. В словото си, адресирано както към европейската общност, по този начин и към политиците, държавният секретар се чака да дефинира рецесията в Украйна като сериозен миг за основания на правила интернационален ред.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР