Съединените щати бяха изправени пред заплахата от недостиг на основното

...
Съединените щати бяха изправени пред заплахата от недостиг на основното
Коментари Харесай

„Зелената“ програма лишава САЩ от ток

Съединените щати бяха изправени пред опасността от дефицит на главното достижение на актуалната цивилизация - електричеството. Байдън беше заставен да разгласи изключително състояние и да вкара незабавни ограничения за улеснение на вноса на генераторно съоръжение. Как тази страна се озова в това състояние и какво общо има „ зелената стратегия “, която се предизвиква от нейното управление?

Ерата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има всички шансове да остане в историята като интервал, през който няколко сюжета се трансфораха в действителност едновременно, които преди двадесет години бяха единствено за Холивуд. На 21 май беше въведено изключително състояние в щата Ню Йорк заради дефицит на хранителни артикули за бебета, а на 6 юни Байдън постанови изключително състояние на национално равнище.

Вярно, по друга публична причина. Този път казусът на цялата страна беше дефицитът на индустриални мощности. С други думи, има дефицит на съоръжение за произвеждане на електрическа енергия. И това е в страна, която целият свят свързва с софтуерното водачество, по-специално в електроенергийната промишленост. И ние приказваме преди всичко за съоръжение, което разрешава производството на екологично чиста електрическа енергия - слънчеви и вятърни електроцентрали.

През 2021 година Съединените щати са генерирали 4116 тераватчаса електрическа енергия, на трето място след Китай и Европейски Съюз. Производството е повишено с към 3% по отношение на миналата година. През 2020 година се следи видим спад в производството, породен от спад в търсенето заради пандемията на ковид.

Съединени американски щати също по този начин непрекъснато са третият по величина консуматор на електрическа енергия в света с 3930 тераватчаса през 2021 година, което е с 2% повече от миналата година. Всички прогнози се съгласиха, че потреблението ще нараства устойчиво и ще надвиши 5100 тераватчаса през 2050 година Особена наслада за администрацията на Байдън беше фактът, че още през 2020 година слънчевите и вятърните източници съставляват повече от 80% от всички различни източници на електрическа енергия в Съединените щати, спрямо по-малко от 30% през 2010 година

Въпреки това, минава доста малко време и Байдън се възползва от правото, регламентирано от Националния закон за изключителни обстановки от 1976 година Заглавието на документа е както следва: „ Декларация за изключителни обстановки и позволение за краткотрайно удължение на периода и безмитен импорт на слънчеви кафези и модули от Югоизточна Азия “.

Какво стана? Байдън и неговата администрация не виждат закани за способността на Съединени американски щати да създават електрическа енергия. Първият е обичайна „ съветска инвазия в Украйна “ – фактор, който към този момент се трансформира в мантра и не изисква разбор. Никой не се чуди какво общо има Русия с производството на електрическа енергия в Съединени американски щати, още по-малко със слънчеви панели в Китай.

Следващият, рискови суши, съчетани с горещи талази, е по-близо до днешните американски действителности. Почти всички последните години в Щатите бяха горещи и сухи. „ В някои елементи на страната сушата, съчетана с горещи талази, водят по едно и също време до плануван дефицит на електрическа енергия и рекордно търсене на електрическа енергия “, се споделя в документа.

Според американското управление, с цел да обезпечат енергийни запаси, операторите би трябвало да възнамеряват основаването на нови мощности, като разчитат главно на нови слънчеви съоръжения. Администрацията упорства, че точно слънчевата сила би трябвало да се трансформира в главен източник на електрическа енергия в Съединените щати.

Тази теза също от дълго време се трансформира в мантра. Демократическата партия на Съединени американски щати трансформира „ Зелената стратегия “ в едно от своите бойни флагове, а Байдън е един от най-отдадените рицари в битката за северноамериканската екодържава. Висшето управление на Съединени американски щати в действителност банкрутира, свързвайки бъдещето на страната и нейните жители с прехода към „ зелена сила “. През 2021 година чистото произвеждане на слънчева сила в Съединени американски щати доближи най-високото си равнище от 114 678 милиона киловатчаса. В същото време чистата му продукция през 2011 година е малко по-малко от два тераватчаса.

Според Асоциацията на промишленостите за слънчева сила на Съединените щати, цялата " слънчева промишленост " на страната като цяло се прави оценка на 17 милиарда $. Има редица огромни компании на индустриалния пазар в Съединени американски щати, от „ Сънова “ (1,2 милиарда $ пазарна капитализация) до „ Фърст Солар “ (5,6 милиарда долара). Въпреки това Министерството на търговията на Съединени американски щати стартира следствие през март тази година за импорт на слънчеви панели от Виетнам, Камбоджа, Малайзия и Тайланд.

Подозренията за нарушение на антидъмпинговите правила на Съединени американски щати в интерес на китайски производители провокираха вълна от изказвания на представители на американската електроенергийна промишленост. Те започнаха да се оплакват от проблеми, дължащи се на компликации с веригата за доставки - тези страни съставляват над 80% от вноса на слънчеви панели в Съединени американски щати предходната година. Кърк Крюс, вицепрезидент на „ Некст Ера Енерджи “, сподели, че производителите на слънчеви панели в Съединени американски щати са разпродали всичките си артикули до 2024 година Така, даже при цялостен потенциал, те са в положение да задоволят единствено 10-20% от търсенето в Съединени американски щати. И в този момент приказваме за обстоятелството, че Америка просто няма задоволително електричество и на първо място това, което би трябвало да се генерира от слънчеви и вятърни електроцентрали.

Идеята за " чистата сила " от дълго време раздели освен обществото, само че и самите американски щати.И в случай че някъде, като да вземем за пример в Калифорния, държавното управление вкара ограничения за понижаване на размера на доставките на газ в интерес на „ нова сила “, то в Тексас бяха въведени ограничения от противоположен темперамент. От 1 септември 2021 година на пенсионните фондове в Тексас беше неразрешено да влагат в скъпи бумаги на компании, които лимитират вложенията в нефтения и газовия бранш с декрет на губернатора на втория по величина щат в страната Грег Абът от 1 септември 2021 година, спомагателна серия са подхванати ограничения за понижаване на „ зелените “ желания.

Въпреки това на федерално равнище битката за въвеждане на " слънчевата " стопанска система продължи с бързи темпове. Белият дом настоя, че слънчевите панели би трябвало да съставляват повече от половината от новите мощности в електроенергийния бранш до 2023 година Проблемът е, че по-голямата част от слънчевите модули, конфигурирани в Съединените щати, са вносни. И към три четвърти от импортираните модули през 2020 година са артикули от Югоизточна Азия.

Настроението на Байдън беше развалено и от данните на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати, съгласно които темпът на напредък на потреблението на електрическа енергия в Съединени американски щати би трябвало да доближи своя връх и да се върне към равнищата преди пандемията още през 2023 година. Рекордната инфлация и растящите цени на горивата, разцеплението в обществото и ръководещите кръгове във връзка с гигантските суми, хвърлени в пещта на европейската прокси война с Русия, се трансфораха в същинско главоболие за президента на Съединени американски щати и неговия екип, губейки връзка с действителността и двете в политиката и в стопанската система.

Грешките във финансовата и икономическа политика на сегашната администрация към този момент изчерпаха всички ограничавания на Байдън по отношение на препратките към украинския спор и безкрайното повторение на изречения, че президентът на Русия е персонално отговорен за всички настоящи проблеми на Съединените щати.

А сегашната обстановка в електроенергийния бранш, който е заплашен от конфликт с лятната рецесия, когато жегата и сушата ще умножат тежестта върху потреблението на електрическа енергия, към този момент вкарва президента на Съединени американски щати в положение на суматоха.

Служителите на Белия дом могат да кажат всичко, което желаят, че дейностите на президента в последна сметка са ориентирани към развиването на локалното произвеждане на слънчеви панели. Че суспендирането на митата върху вноса от Югоизточна Азия е краткотрайна мярка и администрацията продължава да поддържа комерсиалните закони на Съединени американски щати и следствието на Министерството на търговията. Все по-очевидно обаче става все по-очевидно, че в обстановката на световно преструктуриране залогът на „ зелената икономика” е бил популистки акт. Той не устоя на първия сериозен конфликт със систематичната рецесия в промишлеността.

А за жителите на Съединени американски щати главното става явно - дейностите на управлението на страната доведоха до въвеждането на изключително състояние в стратегическия поддържащ живота бранш. Застрашена е освен икономическата непоклатимост на американския пазар, само че и националната сигурност. Загубата на ролята на Съединени американски щати като неоспорим стопански водач на планетата се случва пред очите ни, не отстъпвайки на темпото на рухването на Съюз на съветските социалистически републики в хода на пагубната Перестройка. Една от разликите от този образец е, че Съединени американски щати пада от доста по-голяма височина – толкоз по-болезнени ще бъдат както процесът, по този начин и резултатът от него.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР