Съединените щати атакуваха с безпилотен самолет цели на групировката "Ислямска

...
Съединените щати атакуваха с безпилотен самолет цели на групировката "Ислямска
Коментари Харесай

САЩ атакуват с дрон цели на Ислямска държава в Афганистан

Съединените щати нападнаха с безпилотен аероплан цели на групировката "Ислямска страна " в Афганистан. Нападението с дрон идва, откакто нападател се взриви на летището в Кабул в четвъртък и лиши живота на 13 американски военни, и във финалната фаза на евакуациите от страната. Тоня Димитрова с детайлностите.
Американската безпилотна офанзива е била ориентирана против органиатор на интервенциите на джихадистката група в източен Афганистан. Според Пентагона задачата е ликвидирана. От Белия дом представителят на президента Джо Байдън Джен Псаки съобщи, че е евентуална нова офанзива през идващите дни.
"Това, което мога да кажа е, че екипът ни по национална сигурност се срещна с президента тази заран и предизвести за възможа още една терористична офанзива в Кабул. Взети са оптимални ограничения за отбрана на летището в Кабул и покрайнината. "
Говорителят на талибаните Билал Карими написа в Туитър, че бойци на придвижването към този момент управляват част от летището в афганистанската столица. Информацията беше отречена от представителя на Пентагона - Джо Кърби.
Американските военнослужещи, контролиращи евакуациите са принудени да си сътрудничат с талибаните, с цел да се предотврати повтаряне на самоубийственото нахлуване по-рано тази седмица. Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че талибаните са предложили на Анкара те да се грижи за сигурността на терминала, а Турция да управлява логистичните интервенции. Организация на обединените нации се приготвя за най-лошия сюжет за половин милион и повече афганистански бежанци до края на годината.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР