Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение за пенсионирането

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение за пенсионирането
Коментари Харесай

Съдия Нели Куцкова се пенсионира

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет взе решение за пенсионирането на известната съдийка Нели Куцкова, която на 21 юни навършва 65 години. По време на дългата си кариера арбитър Куцкова бе един от най-смелите бранители на независимостта на съда и реформирането на правосъдната система.

Висш съдебен съвет отличи арбитър Куцкова с „ персонален почетен знак първа степен – златен “ и с 1000 лева премия, оповестява.

" Съдия Куцкова е арбитър, който с поредно и отговорно отношение към развиване на правораздаването и отстояване на съдийската самостоятелност, ще остане емблема. Пожелавам ѝ здраве и сполучливи благоприятни условия за реализация на насъбраните опит и знание, в това число в региона за развиване на правосъдната система и промяната на правната система “, сподели членът на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева.

Нели Куцкова правораздава в Софийския апелативен съд. Тя е някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България, някогашен член на Висшия правосъден съвет и претендент за вицепрезидент през 2001 година дружно с президента Петър Стоянов.

Нели Куцкова е родена на 21 юни 1957 година в Априлци. Завършва Немската езикова гимназия в София, а рез 1981 година приключва " Право " в Юридическия факултет на Софийския университет.

Тя стартира кариерата си през 1982 година като стажат-съдия в Софийския градски съд. Между 1986 година и 1991 година е областен арбитър в Първи областен съд в София, негов зам.-председател и ръководител.
През 1993 година става ръководител на Софийския областен съд. Оглавява го до 2004 година, когато остава редови арбитър в същия съд. От ноември 2008 година е арбитър в Софийския апелативен съд. През цялата си професионална кариера е разглеждала главно цивилен каузи.

През 1992-1993 година Нели Куцкова беше зам.-министър на правораздаването в служебния кабинет на Стефан Софиянски. От 1999 година до 2003 година беше член на Висшия правосъден съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР