Съдия Методи Лалов ще съди Висшия съдебен съвет (ВСС) заради

...
Съдия Методи Лалов ще съди Висшия съдебен съвет (ВСС) заради
Коментари Харесай

Методи Лалов ще съди Висшия съдебен съвет

Съдия Методи Лалов ще съди Висшия правосъден съвет (ВСС) поради блокирането на политическа му кариера и невъзможността да се впише като юрист. Съдийскатата гилдия имаше две благоприятни условия да освободи Лалов от правосъдната система - на 15 и 30 август. Това не се случи, тъй като кадровиците отхвърлиха да си пресечен отпуските. Съдията евентуално ще е свободен от 9 септември, когато е свикано идващото съвещание на съвета.

" Неосвобождаването ми от 2 септември ми нанася вреди от неимуществени и веществен темперамент, заради което съм решен да осъждам Висш съдебен съвет за незаконосъобразните им дейности. Забавянето основава дискомфорт и неизясненост на мен и на фамилията ми, слага ме в неспособност да се впиша като юрист допустимо най-бързо, да правя консултантска и адвокатска активност, и по този начин лишава мен и фамилията ми от източник на приходи ", разяснява Лалов пред Mediapool.

През август " Демократична България " разгласи, че са поканили съдията за лидер на листата си за общински съветници в София. Засега обаче той е блокиран от Висш съдебен съвет и не може да се включи в акцията на дясноцентристката коалиция.

" Забавянето основава официални спънки да вземам участие пълноценно в обществено-политическия живот и да се боря за смяна на статуквото, което е основано и крепено от политическите партии, които са изпратили болшинството от членовете във Висш съдебен съвет ", разяснява Лалов пред Mediapool.

Магистратът ще съди и тримата членове на дисциплинарния състав против него – Даниела Марчева, Вероника Имова и Боян Магдалинчев. Лалов припомня, че в продължение на една година те бавят решаването на дисциплинарното му произвеждане и той не знае дали ще получи дължимото обезщетение при овакантяване на правосъдната система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР