Съдилища в страната са уважили искови претенции на КПКОНПИ в

...
Съдилища в страната са уважили искови претенции на КПКОНПИ в
Коментари Харесай

КПКОНПИ отне имущество за над 4 млн. лева

Съдилища в страната са почели искови искания на КПКОНПИ в общ размер на 4 209 003 лева, оповестяват от пресцентъра на антикорупционната комисия.

С влезнало в действие решение на Окръжен съд – Русе по искова молба на КПКОНПИ в интерес на страната се лишава нелегално добито имущество в размер на 3 901 017 лева от Валентин Ганев и свързани с него сдружения. В изгода на Комисията са присъдените правосъдни разходи в общ размер на 10 226 лева Производството е почнало след привличането на Ганев като обвинен от прокуратурата за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери. С решението на съда се лишава пазарната стойност на отчуждени дружествени дялове, налични моторни транспортни средства и паричната равноценност на отчуждени коли.  

Изцяло е почетен иск на КПКОНПИ в размер на 87 924 лева против Валентин Йотов. С решението на Окръжен съд-Ловеч се лишават парцели (в Ловешка област, пет леки автомобила и парични средства. Производството против Йотов е почнало след привличането му като обвинен от прокуратурата за това, че е дал рушвет на длъжностно лице, ръководител на ТЕЛК, за издаване на експертно решение.

197 912 лева е размерът на почетената искова рекламация на КПКОНПИ  срещу Славчо Славчев, обвързвано с него лице и сдружение. Проверката против него е почнала след повдигнато обвиняване от прокуратурата за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери за добити голям брой моторни транспортни средства. Потвърдено е и доста противоречие сред приходите и разноските на Славчев, обвързваното с него лице и сдружението. С решение на съда в Монтана се лишава паричната равноценност на отчуждени леки коли и налични такива, както и суми от продажба на дружествени дялове в търговски сдружения. В изгода на КПКОНПИ са присъдени и разходи по делото в размер на 3 220 лева Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горна инстанция. 

С решение на Окръжен съд – Силистра отчасти е почетен иск на КПКОНПИ против Красимира Атанасова и обвързвано с нея лице. Отнето е имущество в размер на 22 150 лева, както и цената на пет леки коли. Проверката против Атанасова е почнала след повдигнато обвиняване от прокуратурата за отбягване заплащането на данъчни отговорности в огромни размери. Настоящето решение на съда не е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР