Садик Хан от Лейбъристката партия беше преизбран за кмет на

...
Садик Хан от Лейбъристката партия беше преизбран за кмет на
Коментари Харесай

Садик Хан получи втори мандат като кмет на Лондон

Садик Хан от Лейбъристката партия беше избран отново за кмет на английската столица Лондон, само че успеха му над главния му противник от Консервативната партия Шон Бейли не беше толкоз безапелационна, както предричаха анкетите.
Преизбирането на Садик Хан е една от дребното положителни вести за лейбъристите в извършените избори за локални препоръки и кметове в Англия. Проучванията на публичното мнение посочваха, че Хан има надеждна преднина пред Бейли от порядъка на 20-25 %, само че след преброяването на гласовете от първия преференциален избор той получи 40 на 100 против 35,5 % за Бейли. Така едвам след втория преференциален избор Хан получи 55,5 на 100 против 44,8% за Бейли. 
Първият кмет мохамеданин на Лондон беше много по-убедителен, когато получи първи мандат. 
В речта си след оповестяване на резултатите Садик Хан даде обещание да построи едно по-добро и по-светло бъдеще за столицата след пандемията от ковид. Предизборната акция на Садик Хан беше фокусирана върху разкриването на нови работни места и преуспяване на туризма. Той даже даде обещание да направи всичко допустимо до 20 години Лондон още веднъж да бъде хазаин на олимпийски игри. 
Българският шурей Брайън Роуз остана на седмо място по получени гласове от общо 20 кандитати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР