Съдействие за сформиране на пенсионерски клуб, почистване и облагородяване на

...
Съдействие за сформиране на пенсионерски клуб, почистване и облагородяване на
Коментари Харесай

Кметът на Мездра се срещна с жителите на Старо село

Съдействие за съставяне на пенсионерски клуб, разчистване и облагородяване на пространството към чешмата и паметника и пренасочване на трафика от тежки камиони отвън Старо село бяха част от уговорките, които кметът на Община Мездра инж. Генади Събков пое пред жителите на обитаемото място. Това стана по време на отчетно заседание, на което инж. Събков показа подробен доклад за активността на екипа си през 2017 година, срещна присъстващите с Бюджет 2018 година и подчертава на обектите и трасетата, които ще бъдат ремонтирани през годината в Общината.
По време на срещата жителите на Старо село благодариха на кмета, че през миналите години е провел редица начинания в обитаемото място. Най-съществените от тях са асфалтиране на основната улица, разчистване на банкета на пътя до селото и полагане на нова маркировката. С помощтта на бригада към Оперативна програма ”Чистота” пък са ремонтирани покривите на учебното заведение и кметството в селото и е направена настилка на няколко улици.
Присъстващите потърсиха съдействието на кмета за пренасочване на трафика от тежки камиони, увреждащи настилката на основната улица в селото, разчистване на пространството към чешмата и паметника в центъра и основаването на пенсионерски клуб. Инж. Събков пое ангажимент да се срещне с шефът на Областно пътно управление-Враца и да обсъдят опциите за отклоняване на тежките машини през обходен маршрут. През април Оперативна програма ”Чистота” пък ще почисти и облагороди посочените пространства, а още в понеделник- 19.02.2018г., шефът на Общинския център за обществени услуги и действия госпожа Наталия Христова ще се срещне с жителите на Старо село и ще спомага за основаване на пенсионерски клуб. След това чиновници на Оперативна програма ”Чистота” ще ремонтират и освежат помещението, в което възрастните хора ще се събират в бъдеще.
Кметът пое ангажимент и персонално да беседва с шефа на РЗОК-Враца по отношение на опцията лекарят, обслужващ хората в селото да ги посещава по-често.
И хората от Старо село се оплакаха на кмета, че покачването в цената на водата е непостижимо за тях. Инж. Събков посочи, че е писал протестни писма до омбудсмана Мая Манолова и управлението на КЕВР, само че все пак решението е взето на национално равнище и за жалост общинските кметове и митингите на хората не са съумели да влияят върху решението на регулатора.
Посещенията на кмета на Мездра ще продължат във всички обитаеми места в общината. Следващото отчетно заседание ще се организира от 16:00 ч. на 19.02.2018г. в с. Боденец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР