Съденият за корупция бивш шеф на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”

...
Съденият за корупция бивш шеф на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”
Коментари Харесай

Ексклузивно! Сагата се заплита! Съден за корупция бивш шеф на ДАИ е прал пари на враг на Митьо Очите!

Съденият за корупция някогашен началник на Изпълнителната организация “Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов е прал пари от рушвети посредством лице и сдружения, близки до незаконен необут номер едно в Южна България Румен Атанасов – Козела. До подобен извод водят данни, съдържащи се в обвинителния акт против Цветанов, разкриват източници от Специализираната прокуратура, написа “Уикенд”.

На 24 март предходната година прокуратурата внесе в съда обвинителния акт против някогашния върховен държавен служител. Цели 7 обвинявания са повдигнати против него. Основните две са за искане и приемане на подкупи. Като участници в групата са предадени на съд Соня Христова, Цветелина Димчева-Дойчинова. Тихомир Вълчев, Пламен Ангелов, Емил Иванов, Венцислав Генов и Цецка Димитрова.

Доказателствата по делото сочат, че Цветелин Цветанов е провел групата през февруари 2015 година Оттогава тя стартира паралелна активност под паравана на Изпълнителната организация по събиране на така наречен “такса спокойствие” от автопревозвачи. Тези, които не си заплащат, са подложени на неспирни инспекции.

Румен Козела е крупна фигура в ъндърграунда. През 2013 година в ДАНС започва разработка против него, в която написа, че е бил от близкото обграждане на сръбския разбойник Сретен Йосич и роден престъпник с прякор Боби Мекото. Агентите са имали и данни, че козелът бил персонален спонсор на заемащ по това време висша позиция в ГДБОП служител на реда. В създаването се твърди, че е доста евентуална хипотезата топченгето към 2013 година да е едно от водещите лица от системата на Министерство на вътрешните работи, отговарящо за покровителстването на търговията и каналите за опиати, преминаващи през България. Точно по това време Румен Атанасов набрал сериозна мощност в ъндърграунда и даже е бил главният състезател за транспортирането  на кокаин по море.

След като получава поддръжка и чадър от ГДБОП, групата на Козела и най-близките му хора Христо Михаклов и Весо Черния завземат и столичния пазар на кокаин. Човек на Козела е и Божидар Кузманов – Кравата, който се опита да убие Митьо Очите преди 2 години. Атанасов е от Пловдив и е апетитен за наместник на ВИС в града под тепетата през 90-те години.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР