Съдебната процедура срещу четирима военни от френската армия, действащи под

...
Съдебната процедура срещу четирима военни от френската армия, действащи под
Коментари Харесай

Освободиха задържаните военни в Африка, сред тях и Даниел Горанов

Съдебната процедура против четирима военни от френската войска, настоящи под флага на Организация на обединените нации, и арестувани преди три дни в Централноафриканската република и упрекнати в обществените мрежи, че са възнамерявали убийството на президента на африканската страна, бяха освободени през днешния ден. Сред тях е и нашенецът Даниел Горанов, за който Lupa.bg първа писа в сряда. Младият мъж е легионер от повече от 5 години.

Новината за освобождението бе доказана от посолството на Франция в Банги и от прокуратурата на страната. Срещу четиримата няма да бъдат повдигнати обвинявания, сподели Дидие Тамбо, основен прокурор към апелативния съд на столицата на ЦАР.

Четиримата военни са от корпуса на Чуждестранния легион на френската войска. Те са с българска, румънска, френска и италианска народност. Военните са били част от личния състав на задачата на Организация на обединените нации в Централна Африка. Четиримата бяха задържани на летището в Банги.

" Предвид споразуменията, които ни обвързват с задачата на Организация на обединените нации в ЦАР, не можем да надигнем тези хора пред арбитър и пред това затруднение, прокуратурата реши да приключи случая, без да подхваща повече дейности ", сподели прокурор Тамбо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР